bezár
 

film

2011. 07. 22.
Online rövidfilmes magazin a Szarajevói Filmfesztiválról - Benne Till Attila, Zomborácz Virág, Ujj-Mészáros Károly
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Daazo.com a Szarajevói Filmfesztiválhoz kapcsolódva az üdítő balkáni rövidfilmgyűjtemény mellett egy ingyenesen elérhető PDF magazinnal is kényezteti a rövidfilmek és alkotóik iránt érdeklődő közönséget. A “World of Shorts - The Sarajevo Edition” bemutatja a Szarajevói Filmfesztivál rövidfilmes versenyprogramjának résztvevőit. Többek között a beválogatott két magyar rendező, Zomborácz Virág és Till Attila filmjeit is megismerhetjük, és láthatunk egy-egy külön erre az alkalomra készült rajzot is tőlük.

prae.hu

A magazin továbbá interjúkat tartalmaz a fesztivál fő szervezőivel, cikkeket a jelenlegi rövidfilmes trendekről, valamint megszólalnak benne a programok résztvevői, és Ujj-Mészáros Károly sikertörténetéből az is kiderül, hogy filmkészítőként milyen az élet Szarajevó után. A magazin célja, hogy bepillantást nyújtson a Szarajevói Filmfesztivál kulisszái mögé, és felhívja a figyelmet a filmipar sajnos sokszor elhanyagolt rövidfilmes szegmensére.

Az angol nyelvű magazin a következő linkre kattintva érhető el: http://daazo.com/wosh_sarajevo
World of Shorts - The Sarajevo Edition
A Daazo.com az Európai Unió MEDIA programja által támogatott rövidfilmes közösségi weboldal filmkészítőknek és filmrajongóknak. A többezernyi kortárs rövidfilm bemutatása mellett fő célja, hogy olyan filmeket is a közönség elé tárjanak, amelyek a magyar és az egyetemes filmkultúra kiemelkedő, klasszikus darabjai. A Daazo.com-on ezenkívül rövidfilmes hírek, pályázati felhívások és fesztiválbeszámolók is találhatóak, és számos rövidfilm-filmversenynek is otthont ad a honlap. A Daazo Shortfilms letöltésével pedig már IPhone on, iPod-on és iPad-en is elérhetőek a Daazo.com honlapján található rövidfilmek, filmes háttérinformációk és egyéb rövidfilmes tartalmak, többek között az online magazin is.


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Dev Patel: A Majomember
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés