bezár
 

art&design

2011. 07. 20.
Mégis lesz idén Antik Enteriőr
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A korábbi hírekkel ellentétben mégis megtartják idén az Antik Enteriőrt. A 15. kiállítás és vásár új szervezői minden eddiginél érdekesebb programokat ígérnek a Néprajzi Múzeumban december 1. és 4. között zajló eseményre.

prae.hu

Az Antik Enteriőr korábbi rendezői még május végén jelentették be, hogy idén a főszponzor kiesése miatt nem rendezik meg az eseményt. Szervezőváltást követően azonban most mégis megtartják a kiállítást.

Mint az MTI-hez eljuttatott közleményükben az új szervezők írták, a programot idén egy "régi-új csapat" szervezi, az Antik Enteriőr házigazdája Balázs Fülöp László lesz, aki eddig is részt vett a rendezvény szervezésében és kivitelezésében.

Az új szervezők szeretnének változtatni a kiállításról kialakult képen. "Az emberek nagy része úgy tekint a rendezvényre, mint a nagy értékű műtárgyak piacára" - írják, hozzátéve: szeretnék, ha minél több, a szép régi tárgyakat kedvelő érdeklődő látogatna el az Antik Enteriőrre, akár vásárlási szándék nélkül.

Ennek érdekében a jubileumi rendezvényen interaktív előadásokat, korszak- és műtárgybemutatókat, tematikus napokat, zenei és családi programokat is tartanak.

A szervezők előzetes egyeztetéseik alapján azt remélik, hogy ebben az évben néhány olyan jelentős kiállítót is sikerül megnyerni a rendezvényre, akik a magyar antik kereskedelem megbecsült képviselői, ám az elmúlt néhány évben távol maradtak.

A tavalyi mintegy húszhoz képest idén harminc-negyven kiállítóra számítanak.

A tervek között szerepel, hogy bevonják a programba a műkereskedők utcájaként ismert Falk Miksa utca kereskedőit és boltjait.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés