bezár
 

zene

2011. 07. 20.
EFOTT: a profi szervezők rácáfoltak a fenntartásokra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Alaptalan volt a félelem az Egyetemisták és Főiskolások Turisztikai Találkozójától (EFOTT), mert nagyszerűen sikerült - mondta Szalay Ferenc, Szolnok fideszes polgármestere a július 12-17. közötti rendezvénysorozatot értékelő szerdai sajtótájékoztatón.

prae.hu

"Kicsit féltünk a több tízezer fiatal egyhetes itt tartózkodásának elképzelt következményeitől, azt hittük, hogy utána új Szolnokot kell majd építeni" - idézte fel az elöljáró, majd köszönetet mondott a rendezőknek, mivel az EFOTT révén a város elismertsége is tovább gyarapodott.

Néhány lakossági bejelentés érkezett a zaj miatt, de "például a Széchenyi városrészben élők azt tették szóvá, hogy oda nem hallatszik el a zene" - jegyezte meg tréfásan.

Túróczi Imre, a Szolnoki Főiskola rektora arról beszélt, hogy méreteit tekintve ilyen nagyságú rendezvényre még nem került sor a Tiszaligetben, ezért érhető volt némi idegenkedés.

Szerencsére az alapos felkészülés és egyeztetés meghozta a gyümölcsét, mire az EFOTT megkezdődött már minden magától értetődően történt, amihez főiskola is igyekezett mindet segítséget megadni - fogalmazott a rektor.

Dajka Zoltán főszervező úgy vélekedett, hogy 2011-ben az EFOTT történetének egyik legszebb helyszínén zajlott a rendezvény, és a kitűnő időjárás mellett annak örül igazán, hogy a vendéglátók teljes megelégedésével távozhatnak.

Újságírói kérdésre úgy válaszolt, nem kizárt, hogy Szolnokra még egyszer eljönnek, hiszen Baja és Orfű már többször szerepelt helyszínként. Az EFOTT 2012-es házigazdáját még keresik, már több javaslatot kaptak, várhatóan ősszel döntenek az ügyben - mondta.

A szolnoki Tiszaligetben tartott EFOTT-ra a pontos beléptető- és nyilvántartórendszer adatai szerint 67 ezer 420-an látogattak el, megközelítve ezzel az előző évi rekordlétszámot.

A fiatalok a közel háromszáz legjobb magyar zenei előadó valamint a Haddaway és az Apollo 440 koncertjeit élvezhették.

A rendezvény fő támogatója, a djuice napközben is gondoskodott a fiatalok tartalmas programjáról. A Media Workshopra jelentkező lelkes egyetemisták videósújságíró-képzést kaptak, amelynek során kipróbálhatták magukat riporterként, operatőrként, szerkesztőként, így készült el a djuice fesztiválhíradója.

Népszerű volt a termálstrand is, ahol több ezren fürdőztek az esti koncertek előtt; illetve a Civil Falu aktivitásai is számos érdeklődő figyelmét felkeltették.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés