bezár
 

zene

2011. 07. 19.
Ajándékkoncert a szegedi Dóm téren
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Liszt Ferenc, Smetana, Borogyin és Dvorák művei csendülnek föl a Szegedi Szabadtéri Játékok ajándékkoncertjén szerdán a Dóm téren; a Szegedi Szimfonikus Zenekart Gyüdi Sándor Liszt-díjas karnagy vezényli - tájékoztatta Fábián Barbara, a fesztivál sajtóreferense az MTI-t.

prae.hu

A szabadtéri játékok csillagtetős színpadán első ízben 2003-ban rendeztek ajándékkoncertet. A telt házas siker nyomán azóta a fesztivál szervezői és a város szimfonikus zenekara minden évben meglepi a közönséget egy ingyenes előadással - mondta a sajtóreferens.

Az ajándékkoncert műsorát mindig igyekeztek valamilyen aktualitáshoz kötni: 2004-ben, az uniós csatlakozás évében Beethoven IX. szimfóniáját adták elő, s az elmúlt esztendők során, a különböző évfordulókhoz kapcsolódóan Mozart-, Bartók- és Kodály-művek is szerepeltek a programban.

Idén Liszt Ferenc születésének kétszázadik évfordulója alkalmából a műsor első felében a zeneszerző Orpheusz és Les Préludes című szimfonikus költeményeit, valamint a II. magyar rapszódiát hallhatja a közönség.

A koncert második felében Smetana Moldva című szimfonikus költeményét, Borogyin az Igor herceg című operához írt, de önálló műként is játszott balettzenéjét, a Poloveci táncokat és Dvorák Szláv táncok című művét adják elő.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

építészet

Kritika a Kis magyar kockológia című kiállításról
Kevin Costner – Horizont: Egy amerikai eposz
Kemény Lili Nem című regényéről
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés