bezár
 

zene

2011. 07. 17.
Váci Világi Vigalom július utolsó hétvégéjén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Komoly- és könnyűzenei koncertek, folklórműsorok, kiállítások és gyermekprogramok mellett számos egyéb szórakozási lehetőség is várja a Váci Világi Vigalomra látogatókat július 29-től három napon át. Az eseményeknek a történelmi belváros mellett a Duna-part ad otthont.

prae.hu

A programsorozat egyik fő látványossága a péntek esti nyitó ceremónia lesz a barokk jelmezes felvonulással, amelynek résztvevői a váci Kőkaputól vonulnak a város főterére. A szervezők idén is barokk jelmezversenyt hirdettek, így bárki, aki kedvet érez ilyen stílusú öltözéket készíteni és magára ölteni, részt vehet a felvonuláson. A versenyzők ruháit a szakmai zsűri mellett a közönség is díjazza.

Több templomi koncertet is rendeznek a vigalom három napja alatt: a székesegyházban a Váci Szimfonikus Zenekart és a Szent Cecília Kórust hallgathatja meg a közönség. Az evangélikus templom barokk kamarazene mellett Szepes András csembalókoncertjének ad helyet. A ferences templomban tart orgonakoncertet Bednarik Annamária és ott lép fel Heidrich Roland gitárművész is. A zsinagógában az Antonio Vivaldi Kamarazenekar, a baptista imaházban pedig az almedshofeni A-Capella Kórus koncertezik - közölték a programsorozat szervezői az MTI-vel.

Az eseményen részt vesznek Vác testvérvárosai, a németországi Donaueschingen és a szlovákiai Rozsnyó művészei, rajtuk kívül idén isztambuli zenészek és táncosok előadása is színesíti a programot. A külföldi előadók mellett a Vácott élő kisebbségek is bemutatkoznak egy-egy produkcióval július utolsó hétvégéjén.

A családok is számos elfoglaltságot találhatnak a kézműves foglalkozásoktól a bábszínházi előadáson át a Katáng együttes koncertjéig. A kézművesek utcájában számos portékát kínálnak és megrendezik a hagyományos barokk lakomát is.

A vigalom három napja alatt számos környékbeli könnyűzenei formációval ismerkedhet meg a közönség, koncertet adnak a Dunakanyar Hangja elnevezésű tehetségkutató verseny győztesei is. A nagyszínpadon ismert zenekarok - például a Bikini, Varga Miklós és együttese, valamint a Keresztes Ildikó Band - szórakoztatják a közönséget. Pénteken és szombaton utcabállal, vasárnap látványos tűzijátékkal zárul a Váci Világi Vigalom, amelyet immár 19. alkalommal rendeznek meg.

Az eseménysorozat részletes programja a www.vacivigalom.hu oldalon olvasható.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés