bezár
 

film

2011. 07. 14.
Felméri Cecília rövidfilmje az Arany Leopárdért versenyez
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Felméri Cecília Végtelen percek című rövidfilmje meghívást kapott az augusztus 3. és 13. között megrendezendő, 64. locarnói filmfesztiválra. A díjért versenyző filmek listáját szerdán tette közzé a svájci fesztivál.

prae.hu

A magyar-román koprodukcióban készült mozgókép az A-kategóriás nemzetközi seregszemle versenyprogramjában indul az Arany Leopárdért - tájékoztatta az MTI-t a Magyar Filmunió.

Az 1978-ban született Felméri Cecília filmje Szántai János Az élet című novellája alapján készült az Inforg Stúdió, a kolozsvári Argo Audiovizuális Egyesület és a Laokoon Film koprodukciójában. A film forgatókönyvét Felméri Cecília rendező jegyzi, operatőre Réder György, vágója Politzer Péter volt. A Végtelen percek producere Muhi András és Lakatos Róbert, koproducerei Sipos Gábor, Rajna Gábor, Szántai János és Szirmai Árpád.

"Egy nyári délután valaki lecseppenti magát kávéval, valaki galambot etet, valaki darazsat öl, valaki meghal, valaki menekül, valaki másol, valaki rádiót hallgat, valaki telefonál, valaki... És ezek közt talán van némi összefüggés" - olvasható a tizennyolc perces alkotás szinopszisában.

A rendező a kolozsvári Sapientia egyetemen diplomázott, jelenleg a bukaresti filmművészeti egyetem filmrendező szakos hallgatója és a Sapientia tanára.

Kakukk című diplomafilmje elnyerte a diákzsűri legígéretesebb tehetségnek járó díját 2008-ban a Magyar Filmszemlén, a mozgóképet Varsó és Mar del Plata rangos filmfesztiváljai is bemutatták. Rendezéseit többször jelölték a Gopo-díjra, a legrangosabb romániai filmes kitüntetésre is.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Dev Patel: A Majomember
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés