bezár
 

színház

2011. 07. 13.
A Győri Balett őszi premierje: Rózsaszínház
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Rózsaszínház című kétrészes tánckompozíciót, a belga Ben Van Cauwenbergh koreográfiáját mutatja be a Győri Balett az őszi szezonban a korábban műsorra tűzött Zorba helyett.

Szkéné színház

A produkciót Nyugat-Európa balettszínpadain már láthatta a közönség, Magyarországon viszont először viszik színre október 8-án - mondta Kiss János igazgató az MTI-nek szerdán.

A Zorba premierjét a koreográfus, Harangozó Gyula megbetegedése miatt halasztotta egy évvel későbbre a társulat igazgatója. Ezt a döntését az együttes múlt heti évadzáró társulati ülésén jelentette be Kiss János. Egyúttal arról is biztosította a közönséget, hogy lesz ősszel premierje a Győri Balettnek.

Francia sanzonválogatás kíséri a Rózsaszínház című egész estét betöltő kompozíciót, amelynek próbáit augusztus 15-én kezdik a belga koreográfus részvételével. A produkcióban az egész együttes szerepel majd.

Ben Van Cauwenbergh korábban már dolgozott együtt a győri táncosokkal. Queen című koreográfiáját az elmúlt évadban nagy sikerrel mutatta be a társulat.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés