bezár
 

építészet

2011. 07. 13.
Befejeződött a sárvári városközpont felújítása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több mint háromszáz millió forintos beruházással újult meg Sárvár központja, melyet ünnepélyes keretek között szerdán avatott fel V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára és Kondora István, a város polgármestere.

prae.hu

A Nyugat-dunántúli Regionális Opratív Program keretében 85 százalékban támogatott fejlesztésnek köszönhetően felújították a Nádasdy-vár előtti parkolókat, a várkerület és a Rákóczi utca járdáit egészen a gyógyfürdőig.
A új kandelábereket telepítettek, valamint az egész városközpontra kiterjedő ingyenes vezeték nélküli internet elérést tettek lehetővé.

Az építés másfél év alatt két ütemben zajlott le, először a vár előtti járdák akadálymentesítése, a várpark gyalogösvényeinek felújítása történt meg, majd a zöldterületek megújítása került sorra, amelynek során 180 darab lombos fát és több száz cserjét ültettek.

V. Németh Zsolt ünnepi beszédében Sárvárnak azt a jó értelemben vett "kétarcúságát" hangsúlyozta, amellyel a város egyaránt magához szorítja a múlta és a jövőt. Szavai szerint a múltat az a Nádasdy-vár, a jövőt pedig az a gyógy- és wellness fürdő jelképezi a legjobban, amelyet az új sétány a valóságban is összeköt.

Kondora István polgármester a város lakosságát arra kérte, legyenek jó gazdái az elkészült beruházásnak, és jó házigazdái azoknak a fürdővendégeknek, turistáknak akik Sárvárra érkeznek.

Egy újabb lépést tettünk annak a célnak a megvalósulásáért, hogy Sárvár az a polgári hangulatú igazi fürdőváros legyen, amelyet szeretnénk, és amely megkerülhetetlen pont európai fürdők térképén - hangoztatta.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Hiány és emlékezet című Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

Beszámoló a 18. Velencei Építészeti Biennáléról
építészet

A Gizella Malom metamorfózisa 

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés