bezár
 

zene

2008. 07. 09.
38 új magyar zenemű
UMZF 2009 Zeneszerzőverseny
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
38 új magyar zenemű Közjegyző jelenlétében pénteken lezárult a Reneszánsz Év – 2008 keretében meghirdetett az Új Magyar Zenei Fórum 2009 (UMZF 2009) zeneszerzőverseny pályázata. Mind a 38 beérkezett pályázat megfelelt a kiírás feltételeinek. A kamarazenei kategóriában 14, míg a nagyzenekariban 24 zeneművet neveztek. A határon túlról 5 darab érkezett.

A nyertes kompozíciók kiválasztása két fordulóban történik. Az elődöntő zsűrijei kategóriánként 4 művet juttatnak a döntőbe. A kamaradarabok bírálói: Gémesi Géza zeneszerző, Pilz János hegedűművész és Serei Zsolt zeneszerző. A nagyzenekari kategória zsűritagjai: Kovács László karmester, Tihanyi László zeneszerző és Vidovszky László zeneszerző. Az elődöntő eredményhirdetése október 15-én várható.

A verseny kezdeményezői a Művészetek Palotája és a Budapest Music Center Zenei Információs Központ, valamint az UMZE Kamaraegyüttes és a Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar. A fődíjak felajánlói az Oktatási és Kulturális Minisztérium, valamint az Artisjus Szerzői Jogvédő Iroda.

Az UMZF 2009 zeneszerzőverseny létrehozóinak elsődleges célja, hogy ösztönözzék és támogassák új magyar zenedarabok megalkotását.

 

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- Végh Dániel --


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés