bezár
 

zene

2011. 07. 09.
"Csendes falu" is várja majd a fesztiválozókat az idei EFOTT-on
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az eddigieknél is gazdagabb sportprogramok és újdonságként "csendes falu" is várja a hagyományos zenei, kulturális, szabadidős és gasztronómiai események kavalkádja mellett az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójának (EFOTT) résztvevőit július 12. és 17. között Szolnokon.

prae.hu

A "csendes faluban", a fesztivál nagyszínpadának tőszomszédságába telepített sátorban egyszerre 300 látogató hallhatja fülhallgatón keresztül Tátrai Tibor és Szűcs Antal Gábor, a Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint duó, valamint Jamie Winchester élő koncertjét. Sőt, a résztvevők hasonló technikai megoldással diszkózhatnak vagy éppen a Dumaszínház humoristáinak műsorát is élvezhetik a helyiségben. Mindez a fellépők számára is új kihívást jelent, hiszen - az Angliából származó ötlet nyomán - Magyarországon volt már példa úgynevezett silent diszkóra, de ilyen koncertet eddig még soha nem rendeztek - közölték a szervezők az MTI-vel.

A fesztiválon hagyományosan nemcsak a koncerteké a főszerep, hanem sportolási lehetőségek, gasztronómiai és kulturális, szabadidős rendezvények is várják a látogatókat a szolnoki Tiszaligetben.

A szervezők közlése szerint a Liget Termálstrand és Élményfürdőben, valamint a többi sportesemény helyszínén az EFOTT ideje alatt minden nap frissítő reggeli kocogáson, kispályás focimeccseken és zumbaórákon is részt vehetnek az érdeklődők.
Emellett lesz lábtenisz, aerobik, frizbi, bootbag és lengőteke.

Várhatóan jelentős érdeklődés kíséri majd az EFOTT Kupát is, amelyen a vállalkozó kedvűek röplabdában, úszásban, vízilabdában és kispályás labdarúgásban mérhetik össze erejüket és ügyességüket. A fesztivál ideje alatt a strandbelépést a heti karszalaggal rendelkezőknek az EFOTT biztosítja, a napijegyesek pedig kedvezményes áron válthatnak belépőt a fürdőbe - olvasható a szervezők összegzésében.

Az évről évre más helyszínen megrendezett seregszemle szervezői nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy megismertessék a fesztivál vendégeivel a régió jellegzetes ételeit és italait. A találkahelyként is közkedvelt EFOTT BorAgóra 2011-ben a Balaton-borrégió mellett többek között a szekszárdi és a tokaji borvidékeket is bemutatja.
További érdekesség, hogy a fiatalok Szolnokon is kipróbálhatják vitakészségüket az U26 Vitaszínházban vagy akár videoújságírókká válhatnak az U26 Média Workshopban.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés