bezár
 

irodalom

2011. 07. 08.
A Fiatal Írók Szövetsége és a Magyar Írószövetség nyilatkozata a prae.hu számára
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Fiatal Írók Szövetsége és a Magyar Írószövetség hangsúlyozzák, hogy a Nyilatkozat a Nemzeti Kulturális Alap jelentőségéről című, más művészeti szervezetekkel együtt megfogalmazott szöveg célja és üzenete egyértelműen a NKA veszélybe került forrásainak megóvása.

prae.hu

A FISZ és a MÍ nyilatkozatot aláíró reprezentatív irodalmi szervezetek elnökei, Kollár Árpád és Szentmártoni János kiemelik, a prae.hu Botrány készülőben: már most megválna egyes NKA-kurátoroktól néhány művészeti szervezet című cikkének állításai, különösen az a kitétel, miszerint „egyes művészeti szervezetek (…) a demokratikusan megválasztott kuratóriumok összetételét a ciklus lejárta előtt felülvizsgálnák”, félreértik és félremagyarázzák a nyilatkozat szándékait, azok a legkevésbé sem felelnek meg a valóságnak.

A FISZ és a MÍ természetesen továbbra is elkötelezett az NKA kiegyensúlyozott, sokszínű, a szakmaiságot szem előtt tartó működése mellett: a nyilatkozat aláírásával éppen az NKA függetlenségét és legitimitását igyekszik megóvni.

Kollár Árpád, Fiatal Írók Szövetsége
Szentmártoni János, Magyar Írószövetség
nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Bartók György szerzői estje a Fugában
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés