bezár
 

art&design

2011. 07. 07.
Díjnyertes magyar nyaklánc a nemzetközi ékszerversenyen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Császár Babett által tervezett és elkészített ékszer második helyezést ért el egy nemzetközi ékszerversenyen, ebből az alkalomból a magyar tervező alkotását is kiállították a Swarowski gyár londoni bemutatótermében.

prae.hu

A legszebb darabokból álló kiállítást a londoni Ékszerhéten tartják. A Swarovski-gyár által tavasszal meghirdetett megmérettetésre a világ minden tájáról érkeztek nevezések.

Az első fordulóban az internetes közönség válogathatta ki a legszebbnek ítélt darabokat, majd az ötven legtöbb szavazatott kapott kreáció került a szakmai zsűri elé.

A húsz legkiválóbbnak ítélt munkát állították ki június 6. és 12., így ezek az alkotások együtt szerepelhettek a világ vezető ékszerészeinek és manufaktúráinak termékeivel - adták hírül a szervezők.

A zsűriben a szakma legnevesebb alakjai foglaltak helyet. Döntésük alapján Császár Babett egyetlen közép-európaiként került a döntőbe.

"Babett gyönyörűen kidolgozott nyaklánca hihetetlenül ötletes munka.

Az ékszer elkészítése során Babettet elsősorban a kocka és négyzet alakú kristályok, valamint a modern városi fények aszimmetrikus formái inspirálták arra, hogy a látszólag végtelen lehetőségeket egy egyedi kompozícióban összegezze" - hangzott az ítészek értékelése.

A háromgyermekes családanya évek óta készít hobbiból ékszereket, emellett főfoglalkozásban általános iskolai matematikatanár.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés