bezár
 

film

2011. 07. 05.
Tarr Béla az örmény nemzetközi filmfesztivál vendége
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tarr Béla a jövő héten kezdődő Golden Apricot Nemzetközi Filmfesztivál díszvendége lesz Jerevánban. A világhírű magyar filmrendező három filmjét retrospektív vetítésen mutatja be a fesztivál - írta az Armenian News honlap angol nyelvű beszámolói között kedden.

prae.hu

Az örmény fővárosban nyolcadik alkalommal rendezik meg a nemzetközi filmmustrát július 10. és 17. között. A Tarr Béla életművéből válogató retrospektív sorozatban a rendező Kárhozat, A londoni férfi és A torinói ló című filmjeit láthatja a helyi közönség.

Tarr Béla az idei Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon elnyerte a zsűri nagydíját A torinói ló című filmjével. A Berlinalén a rendező bejelentette, hogy nem forgat több filmet - emlékeztetett a news.am honlap.

A portál megfogalmazása szerint Tarr nem szereti, ha mások metafizikusnak nevezik filmjeit és általános filozófiai mondanivalót tulajdonítanak azoknak. Azt ajánlja a nézőinek: ne intellektuálisan bírálják el filmjeit, hanem inkább "higgyenek a szemüknek és hallgassanak a szívükre".

A Golden Apricot fesztivál elnöke idén Atom Egoyan filmrendező lesz. A nemzetközi filmfesztivál ezúttal a kultúrák és civilizációk találkozását választotta vezérfonalául - olvasható a fesztivál honlapján (www.gaiff.am), amely ugyancsak díszvendégként emeli ki Tarr Bélát.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Luca Guadagnino: Challengers

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Platon Karataev: Napkötöző


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés