bezár
 

irodalom

2011. 07. 04.
Erdei Tamás lesz a Metropol főszerkesztője
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Július 15-étől Erdei Tamás, a lap jelenlegi vezető szerkesztője irányítja főszerkesztőként a Metropol című napilapot - erősítette meg a Népszabadság információját az MTI-nek a lapot kiadó cég vezérigazgatója hétfőn.

prae.hu

Hivatal Péter elmondta: az eddigi főszerkesztő, Izbéki Gábor közös megegyezéssel távozik az ingyenes lapot kiadó cégtől.

Az MTG Metro Gratis Kft. vezérigazgatója hozzátette: a főszerkesztőváltáson kívül semmilyen változás nem várható a lapnál, sem annak tartalma, sem a szerkesztőség összetétele nem módosul.

Hozzátette: ezt követően dől el az is, hogy a lapnál eddig vezető szerkesztőként dolgozó Erdei Tamás pozíciójára házon belülről vagy kívülről keres-e munkatársat a lap.

Az MTG Metro Gratis Kft. június 6-án tájékoztatta arról az MTI-t, hogy a Megapolis Media Zrt. vásárolta meg a magyarországi Metropol újságot kiadó céget. Hivatal Péter akkor az MTI-nek azt mondta: az új tulajdonos nem tervez személyi változásokat a lapnál, és az újság szerkezetét sem módosítaná, vagyis az olvasó az eddig megszokott újságot kapja.

A Metro International S.A.-val (Metro) kötött megállapodásról az index.hu akkor azt írta: a legnagyobb példányszámú napilapot ezentúl a Fidesz egykori gazdasági igazgatójának munkatársa adja majd ki.

Az internetes lap szerint az új tulajdonost, a Megapolis Media Zrt.-t a hivatalos cégjegyzék szerint csak néhány nappal korábban, június 2-án jegyezték be. A cég tulajdonosa és ügyvezetője Fonyó Károly, aki amellett, hogy a plakáthelyeket fenntartó Euro AWK egyik tulajdonosa, jelenleg is ügyvezetője a Mahir Citypost Kft.-nek.

A Mahir Citypost tulajdonosa pedig a Mahir Magyar Hirdető, amelyet - ahogy akkor az Index írta - sokan a Fidesz "háttérvállalkozásának" tartanak (vezérigazgatója a Fidesz korábbi gazdasági vezetője, a volt APEH-elnök Simicska Lajos).

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Platon Karataev: Napkötöző
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés