bezár
 

irodalom

2011. 07. 04.
Dan Brown könyvei vezetik az Oxfam adománylistáját
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Dan Brown regényei vezetik az Oxfam karitatív szervezetnek adományozott könyvek listáját, az író művei ugyanakkor kelendőek is az Oxfam boltjaiban, melyek bevételét a szegénység enyhítésére fordítják világszerte.

prae.hu

A The Daily Telegraph online kiadásában (telegraph.com) olvasható cikk szerint Dan Brown könyvei immár harmadik éve vezetik az Oxfamnek adományozott kötetek listáját.

A Da Vinci-kód szerzője az Oxfam használt holmikat árusító boltjaiban vásárlók körében is közkedvelt írónak számít: tavaly a tizedik, idén már a harmadik volt a szervezet bestseller toplistáján.

Brown után Ian Rankin detektívregényeit ajándékozták legnagyobb példányszámban az Oxfamnek, a harmadik pedig - ráadásul nem-fikciós szerzőként - a Top Gear autós tévésorozatból ismert Jeremy Clarkson lett.
Az eladások tekintetében a néhai Stieg Larsson, a Millennium-trilógia svéd írója vitte el a pálmát. Őt pedig Sophie Kinsella követte népszerűségben.

Tavaly egyébként Ian Rankin könyvei fogytak a legjobban a karitatív szervezet boltjaiból.

"Megtiszteltetés, hogy egyike vagyok az Oxfam legkelendőbb szerzőinek" - jelentette ki a nyolcadikként kiemelt Joanna Trollope. Mint hozzáfűzte: a szervezet könyvesboltjait nagyra tartja, mert jó állapotú könyveket forgalmaznak, nagyon széles a kínálat, és örömmel tölti el, hogy a könyvek ára az Oxfam létfontosságú munkáját támogatja.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés