bezár
 

zene

2011. 06. 30.
Pénteken kezdődik a 45. Montreux-i Nemzetközi Jazzfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ismét nagy nevekkel örvendezteti meg látogatóit az idén 45. alkalommal jelentkező, pénteken kezdődő Montreux-i Nemzetközi Jazzfesztivál.

prae.hu

A műfaj számos nagyágyúja július 16-ig összesen 32 koncertet ad, amelyekre a szervezők mintegy 220 ezer vendéget várnak.

A fesztivált Carlos Santana gitárvirtuóz és John McLaughlin nyitja meg az Auditorium Stravinskiban, mialatt a Miles Davis Hallban a The Skatalines és Jimmy Cliff lépnek fel.

Santana egyébként egy nappal később szólókoncertjén adja elő legnagyobb slágereit, majd július 3-án B.B. King blueslegenda koncertjén vendégelőadóként is fellép.

A fesztiválon a Miles Davis Hallban ad koncertet Lisa Minelli is, aki aztán július 17-én a Bécsi Jazzfesztiválon is tiszteletét teszi a Staatsoperben.

A Svájcban ritkán koncertező Andreas Vollenweider hárfaművész is fellép Montreux-ben. Rajta kívül olyan ismert zenészek előadásait élvezheti a közönség, mint Herbie Hancock, Paul Simon, Sting, az Arcade Fire, Dr John, George Benson, Randy Crawford, Youssou Ndour, Diana Krall és Paolo Nutini.

Zárásként a Deep Purple brit rockcsapat ad koncertet egy ötven fős szimfonikus zenekar kíséretében. A zenekar 1969-es londoni Royal Albert Hallban adott koncertjét elevenítik fel a különleges fellépés alkalmával.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés