bezár
 

zene

2011. 06. 29.
Babel Sound Camp - Interaktív zenei tábor
Fonyódliget, 2011. július 16. - 24.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ha unod a dübörgő fesztiválokat és a tömeget, de szereted a jó zenét, és bele akarsz kóstolni a Világba, ha pihenni és feltöltődni vágysz, de nem akarsz unatkozni, ha unod az agyonhallgatott slágereket, fel akarsz fedezni új hangokat, ha jó társaságban egyszerűen csak jól akarod érezni magad, gyönyörű környezetben, a Balaton partján…

prae.hu

A zenei szakmában eltöltött évek tapasztalatai és korunk társadalmának alakulása egy szükséges lépés megtételére hívta fel a szervezők figyelmét: elengedhetetlen a dübörgő fesztiválok mellett eltörpülő valódi közösségi rendezvények megmentése.

A mainstream zenei fesztiválokkal szemben interaktív világzenei táborral kínálnak alternatívát. A békés, de igényes szórakozás iránti igény hívta életre a Babel Sound Tábort, amelyet július 16. és 24. között rendeznek meg a Fonyódligeti Gyermektábor területén.

Céljuk, hogy egyszerre idézzék vissza a klasszikus balatoni nyarak hangulatát és teremtsünk újfajta, fesztiváltáboros klubhangulatot.

A Babel Sound Tábor azoknak szól, akik az otthonos, környezettudatos, emberközeli szórakozási formát részesítik előnyben. Olyan „fesztivál” ez, ahol a nyári zenés rendezvény valódi feltöltődést, kikapcsolódást, pihenést és felhőtlen szórakozást jelent.

A fesztivál nagy alapterületen kapott helyet. Ez lehetővé teszi, hogy az egyes helyszíneket egymástól meglehetősen távol helyezzék el, amolyan hangos szigetekként egy alapvetően „csendesebb” fesztiválon. Így a nyugodt pihenést preferáló, akár kisgyermeküket is magukkal hozó vendégeknek is lehetőséget nyújtanak a kikapcsolódásra.

A programtervezésnél elsődlegesen nem nagy külföldi nevek bemutatása, hanem a speciális közösségi programok (pl: zenei workshopok, táncházak, beszélgetések, közös zenélés, jammelés) és terek kialakítása volt a cél. Ennek szellemében két klasszikus értelemben vett zenei színpadot terveztek, melyek mellett temérdek kisebb installáció és koncept-helyszín várja a közönséget.

Anselmo Crew

A tábor különböző pontjain napközben, a koncertek előtt workshopokat tartanak. Itt mindenki számára nyitva áll a lehetőség, hogy világszerte ismert hangszervirtuózoktól tanulhasson. A tábor területén a workshopokhoz - korlátozott mennyiségben- bérelhető hangszereket is biztosítanak.

Mindemellett egyedülálló lehetőség vár a fesztiválozókra, hiszen több hazai és külföldi zenekar előre jelezte, hogy fellépésük után nem utaznak haza, hanem egy-egy estét a táborban töltenek, azzal a céllal, hogy ők is részesei lehessenek a balatoni tábori hangulatnak.

Sleeping Camels (feat. Manou Gallo)

A laza esti bulik után kötetlen beszélgetésekre kerülhet sor a fellépőkkel, miközben beindul a silent disco, szabadtéri kültéri vetítéssel. Lesz 2nd Face DJ set- Bolgár elektro disco kuriózumokkal, Analog Cuvee dj set, All Night Breakz /Marka & Vida G/, DJ Iration DJ set. A tábor másik pontján pedig a táncházé a főszerep, igazi kontyalávaló tűzről pattant muzsikával és közös jammelésekkel.

Napijegy: 2500 Ft!

Napi sátorjegy 2 fős sátorral: 3500 Ft (csak belépővel együtt érvényes)
Gyermek és ifjúsági heti bérlet kedvezmények!

A heti bérlet ára a következőket tartalmazza:

•9 nap, 8 éjszaka szállás faházakban, 4 ágyas szobákban vagy sátorozási lehetőséggel
•Napi háromszori étkezés az első napi vacsorától az utolsó napi reggeliig.
•Az összes zenei programon való részvétel, beleértve a koncerteket, különböző sátrak és táborok programjait, a workshopokon való részvételt (a helyszíni, előzetes jelentkezés szükséges lehet), az esti közös zenéléseket, jammeléseket.

Programok

Workshopok, kisszínpados, tábori koncertek, nagyszínpad koncertek, szieszta, strandolás, tábortűz melletti vagy társalgókban közös zenélés, jammelés, beszélgetések, foci bajnokság, kosárlabda bajnokság, bográcsos főzések és nemzetek konyhája – a szerb, görög, zsidó, afrikai, marokkói, latin-amerikai, spanyol, cigány, indiai, indonéz, örmény és mediterrán konyha jellegzetességeivel.

La Cherga

Extrák

- Kiemelkedően olcsó napijegyek
- A hetijegy mellé napi háromszori étkezést és faházas szállást biztosítunk
- Gyermekmegőrző
- Biciklikölcsönzés
- Vizibicikli-kölcsönzés
- Hangszerbérlési lehetőség a workshopokon való részvételhez

Program helyszínek

1.Port.hu Világszínpad

Ezen a helyszínen fenomenális világzenei zenekarok, különböző zenei fúziók, a hazai kisebbségek kiemelkedő zenekarai és a magyar népzene legjava mutatkozik be minden este, 18.00-23.30-ig.

2.Fonó-színpad

A budai Fonó Zeneház helyszíne, hangszer- és néptáncbemutatók, népzenei koncertek, táncház, valamint népzenei workshopok neves hazai zenekarok, zenészek közreműködésével.

3.Marokkói sátor és Arab Világ

Ezen a helyszínen egymás mellett két autentikus, egy nyugat-afrikai és egy arab miliőbe csöppenhetünk, dob- és egyéb hangszerbemutatókkal, teával, észak-afrikai és arab ételekkel, hastánctanítással, zenei és táncos workshopokkal neves egyiptomi, marokkói és más arab országok művészeinek közreműködésével.

4.Afrika-falu

Fekete Afrika ütős hangszerei, zenéje, táncai és zenei kultúrája, gasztronómiája, workshopokkal, laza hangulattal. A helyszínen hangszerkölcsönzőt üzemeltetünk, ahonnan az érdeklődők a zenei műhelyeken való részvételhez kölcsönözhetnek hangszereket.

5.Latin fiesta

Spanyol és latin-amerikai zenekarok, hangszerek, táncok és nem utolsó sorban gasztronómiai ínyencségek bemutatása.

6.Balkáni világ

A tradicionális és a mai szerb, horvát és bosnyák zenei kultúra, a balkáni ritmusok és énekstílusok helye, csevappal és ajvárral fűszerezve.

7.Cigány tábor

A hazai zenei élet, valamint Európa más országainak legnevesebb cigány zenészeivel, a cigány zenei kultúra legjava, tánctanítással, hangszerek és stílusok bemutatásával, workshopokkal.

8.Zsidó kulturális sátor

A zsidó zene és gasztronómia szélesebb körű megismerése, nem csak klezmer zenével.

9.Jazz és klasszikus tábor

A jazz és a klasszikus zene helyszíne, orgona bemutatóval és workshoppal felnőtteknek és gyerekeknek egyránt.

10. Indonéz sátor és teaház

Jávai tánczene, táncosok, maszkok, tradicionális öltözetek, gamelán zene, indonéz árnyjáték bábosokkal, mesemondás, batik workshop, tánc workshop, gamelán workshop

11.Most! Európa Bár
 
Európa kulturális olvasztótégelye, beszélgetésekkel, délutáni jammelésekkel, éjszakánként Silent Disco- val és Európa különféle ételeivel, italaival.

Mau mau

Extra információk:

- Először lép fel hazánkban a Vrelo és Indialucia, valamint a Tricycle belga trió.
- Először látható nálunk fesztivál fellépésen Kisha és a La Cherga.
- A United Flavour a tavalyi veszprémi utcafesztiválos sikerük után újra hazánkba látogat.
- A !DelaDap új albumát mutatja be.
- A nemzetközi összetételű Taram zenekar itt mutatja be a világon elsőként Salad című albumát.
- A Tariqa marokkói fúziós zenekar is itt mutatja be először albumát.
- A Mau Mau 20 éves fennállását ünnepli, és a jubileumi koncertturné műsorával érkezik, ami csak a Babel Soundon látható.
- Az izraeli Amir Gwirtzamnn, a fúvós hangszerek mágusa másfél órás one-man-show keretében 25 hangszeren adja elő műsorát.

Lent táborozó külföldi zenekarok (1-2 napot, néhányan egész hetet maradnak):

Mau Mau /I/
Naked /SRB/
Desorden Publico /VEN/
Sleeping Camels /INT/
Manou Gallo /Zap Mama ex-basszer/
Abdulaziz Gob (F)
Amir Gwirtzmann (IZR)
Mahmoud Fadl /EGY/
Mohammed Antar / EGY/
Taram (INT)
Bojana Nikolic (SRB)
Tuur Florizone - Tricycle (B)
Akash Bhatt (IND)
Julian Olivares Trio (E)
Shango Dely – Tumba y Quema (COL/E)
Bernard Maseli (PL)
David Yengibarian (ARM/HU)
Said Tichiti (MAR/HU)

Lent táborozó hazai zenekarok (1-2 napot, néhányan egész hetet maradnak):

Anselmo Crew, Gerendás Péter, Besh o droM, colorkeStar, Budapest Klezmer Band, Parno Graszt, Técsői Banda, Söndörgő, Cabaret Medrano, Szilvási Gipsy Band, Butterfly Effect, Budapest SKA New Jazz Orchestra, Z’mirim

Babel Sound Camp plakát

 
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés