bezár
 

zene

2011. 06. 25.
Dombos Fest - Világhírű zenészek a kishegyesi fesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Világhírű zenészekkel és ismert írókkal is találkozhat a közönség az idei Dombos Festen, amelyet június 30. és július 4. között rendeznek meg a vajdasági Kishegyesen (Mali Idjos).

prae.hu

Horváth László főszervező az MTI-nek elmondta, hogy a fesztivál idején a község legkülönbözőbb pontjain szerveznek programokat, ám várhatóan idén is a Hegyalja utca vonzza majd a legtöbb látogatót, hiszen a zsákutcát lezáró löszfal lábánál olyan kiváló gitárosok zenélnek majd, mint az élő legendának számító macedón Vlatko Stefanovski vagy Snétberger Ferenc világhírű magyar dzsesszgitáros.

A fellépők között lesz Tátrai Tibor és Babos Gyula, valamint a Juhász Gábor hangszerelte Szájról szájra produkció, amelyben olyan énekeseket hallhat a közönség, mint Herczku Ágnes, Szalóki Ági vagy Bognár Szilvia. Bemutatkozik a Sutka Tani Mo Than skopjei roma rap együttes is.

A Dombos Fest vendége lesz a virtuóz hegedűs, Lajkó Félix és zenekara, a Fanfara Complexa rézfúvós banda moldovai és balkáni zenékkel. David Yengibarjan örmény származású, Magyarországon élő harmonikaművész a kishegyesi templomban ad koncertet, de hallhatja a közönség a Sebő-együttest, a Fonó Zenekart, valamint Lakatos Róbertet és barátait, akik valamennyien a magyar népzene hiteles tolmácsolói - tette hozzá a főszervező.

Ellátogat a fesztiválra a 70. születésnapját ünneplő Kossuth-díjas vajdasági magyar író, Végel László, Vickó Árpád műfordító, Darvasi László, Lovas Ildikó, Forgách András, Kollár Árpád, Orcsik Roland, Sinisa Tucic, Srdjan Srdic, Ana Ristovic, Szvoren Edina és más írók Magyarországról és Szerbia különböző részeiből. Bemutatkozik a József Attila Kör, a Librarius, a Litera.hu és az újvidéki (Novi Sad) Híd folyóirat köre. Az irodalmi tábort idén Vári György és Gaborják Ádám irodalomtörténész vezeti.

A gasztroudvarban vajdasági ételekkel, a rizling- és kadarkaudvarban a vajdasági borászok kínálatával ismerkedhet a közönség tamburások muzsikája mellett - tette hozzá Horváth László.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés