bezár
 

art&design

2011. 06. 24.
Kiállítás talált tárgyakból a Deák téren
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az emberek által elhagyott és a BKV által megtalált tárgyakból nyitott kiállítást a budapesti közlekedési cég pénteken a Deák Ferenc téri Földalatti Vasúti Múzeumban.

prae.hu

A BKV adatai szerint egy évben átlagosan minden nap egy pár kesztyűt, egy év alatt átlagosan 170 szalmakalapot, baseball-, szőrme-, vagy kötött sapkát, 164 könyvet, 3 sátrat, 210 esernyőt, 3 babakocsit és 17 botot hagynak el az emberek a BKV járatain.

Bár a tárgyakat becsületes megtalálóik beviszik a BKV talált tárgyak osztályára, a tulajdonos nem minden esetben jelentkezik értük.
A világ első talált tárgyakkal foglalkozó osztályát Napóleon alapította 1805-ben, Marcel Duchamp és az úgynevezett ready made art óta viszont művészetté vált, ide sorolandó például a Forrás című szobor, amely egy leszakadt és kidobott piszoár.

A BKV-hoz néha extrém tárgyak is bekerülnek, méteres plüssállat, terepasztal katonákkal, járókeret, mankó és botok, tévé, rádió vagy számítógép, laptop táskával, táska nélkül, esetleg csak a táska, babakocsi gyerek nélkül, játék-mozdony, vesekötő, teniszütő, kannás bor, festmények és grafikák, fakardok, íjak, CD-k minden mennyiségben, és megszámlálhatatlan kulcs, pénztárca, kesztyű, esernyő, létra, tornazsák, műfogsor.

Többször előfordult már az is, hogy több millió forintot talált valaki, és vitte be az ügyfélszolgálatra.

A talált tárgyak kiállítást a Deák Ferenc téri Földalatti Vasúti Múzeumban láthatják az érdeklődők péntektől egy hónapon keresztül.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés