bezár
 

irodalom

2011. 06. 24.
A Harry Potter e-könyvek miatt csalódottak a könyvkereskedők
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csalódottak a könyvkereskedők, hogy a Harry Potter-regényfolyam e-könyv-változatát kizárólag a Pottermore.com oldalon forgalmazzák majd.

prae.hu

J. K. Rowling, a sikersorozat írója csütörtökön jelentette be Londonban, hogy októbertől e-könyvként is kaphatók lesznek a varázslótanonc kalandjai. A hét kötet hangoskönyv és e-könyv változatban is megjelenik számos nyelven, de az elektronikus változatot csak a Pottermore.com felületéről lehet majd beszerezni.

"Csalódottak vagyunk amiatt, hogy az elektronikus változat forgalmazásából kitiltják azokat a kereskedőket, akik a sorozat első kötetének megjelenése óta kulcsfontosságú szerepet töltöttek be a Harry Potter-jelenség kialakulásában" - mondta Jon Howells, a brit Waterstone's könyvkereskedelmi hálózat szóvivője.

"J. K. Rowling azért döntött így, mert azt szeretné, hogy a sorozat mindenki számára hozzáférhető legyen, ne csak azoknak, akik egy bizonyos e-könyvolvasó típussal rendelkeznek" - magyarázta Tom Turcan, a Pottermore.com felelős vezetője.

Az elektronikus változat digitális másolásvédelem (DRM) nélkül lesz beszerezhető, így bármilyen olvasón, táblagépen, mobiltelefonon, vagy az otthoni számítógépeken is megjeleníthető.

Mint azt a Harry Potter-könyveket magyar nyelven megjelentető Animus Kiadó igazgatója, Balázs István az MTI-nek korábban elmondta, a Pottermore.com-on magyar nyelven is elérhető lesz az e-könyv-változat. A kiadó a magyar nyelvű e-könyvek után jutalékot kap.

Az írónő a technikai haladás miatt látta elkerülhetetlennek a Potter-kalandok digitális megjelentetését, de arra is számít, hogy a sorozat az új média közvetítésével még több olvasóhoz juthat el. Ezt a feltevést az e-könyv eladásokról készült statisztikák is alátámasztják. Míg négy évvel ezelőtt a teljes könyvpiac 1 százaléka volt e-könyv, ma már a könyvek egyötödét vásárolják elektronikus változatban.

A Potter-könyvekből több mint 400 millió példány kelt el világszerte. A regénysorozat nyomán született mozifilmek befejező része, a Harry Potter és a Halál ereklyéi II. rész július 15-én kerül a magyar mozikba.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés