bezár
 

art&design

2011. 06. 24.
Díjazták a magyarországi installációt a szcenikai kiállításon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A legjobb kurátori koncepció díját nyerte el a nemzeti szekcióban a magyarországi installáció a nemzetközi szcenográfiai quadriennálén (Prague Quadrennial of Performance Design and Space - PQ) Prágában.

prae.hu

A Missing elnevezésű installáció Bodza W. Mihály munkásságát idézi meg, az életmű dokumentumaiból kollégái és barátai válogattak. Bodza W. Mihály látványtervező és dimenziókutató művész 2010 decemberében, máig ismeretlen körülmények között eltűnt.

A kortárs alkotó életútjának átfogó bemutatásával az installáció a legjobb kurátori koncepció aranyérmét nyerte el. A tárlat kurátora B. Nagy Anikó művészettörténész, alkotótársa Csanádi Judit látványtervező, Horgas Péter látványtervező, Medvigy Gábor operatőr és Árvai György látványtervező.

A június 16-tól 26-ig tartó szcenikai kiállításra hatvankét országból érkeztek látogatók. A magyar részvételt - hagyományosan - a kultúráért felelős minisztérium támogatásával és megbízásából az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet szervezte, a hazai kiállítást a Nemzeti Erőforrás Minisztériuma által nyújtott támogatásból valósították meg - közölte a minisztérium pénteken az MTI-vel.

A fődíjat - Golden Triga díj - a brazil installáció nyerte el, amely a legjobb kivitelezésért is elismerésben részesült.

Összesen tíz díjat ítéltek oda, a többi között Horvátországnak a legjobb díszlettervért, Új-Zélandnak a legjobb jelmezért. Mexikó és Görögország a színház-építészeti szekcióba, Lettország az oktatási szekcióba nevezett munkájáért kapott díjat.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
Az acb Galéria Redők című tárlatáról

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Renaud-Delage: Gru 4
Bartók György szerzői estje a Fugában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés