bezár
 

építészet

2011. 06. 23.
Geocache Budapesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Sokunk kedvenc filmje volt az elmúlt években, Amelie csodálatos élete. A titokzatos francia lány és az ő mindekit boldoggá tevő kis jótettei. Az üzenetek, a ki tudja kitől származó ajándékok és a francia fővárosban elrejtett kis csomagok, amik sokakat tettek boldoggá mindünket elvarázsolt. Most mi is eljátszhatjuk ezt a könnyed, romantikus játékot: geocache Budapesten!

A budapestUNDERGUIDE és a Hungarofest fél éven át tartó budapesti geocache játékot szervez, amelynek során a város különböző patináns épületeibe rejtenek el egy-egy ládikót, benne pedig folyamatosan változó meglepetéseket, amiket a felfedezők rejtenek el. A térkép valamint GPS koordináták letölthetőek innen: http://szecesszio.eu/varosi-geocache, ami alapján könnyedén meglelhetjük a kincseket.

Összesen tíz darab kincses ládát szórtak el a városban - mindegyiket egy ikonikus budapesti szecessziós épületben. A ládikóban egy vendégkönyv és egy kis meglepetés vár a városi felfedezőre. A geocache lényege ugyanis az, hogy az ember a ládákhoz egy apró emléktárggyal érkezik: a ládában talál egy az előző kincsvadász által otthagyott emléket, és kicseréli azt a saját maga által hozottra.

Fél éven át, június 11-től október végéig tart a kincsvadászat, amelynek során gyönyörű fővárosi épületeket ismerhetünk meg, párban, a barátainkkal vagy épp egyedül, talán pont így meglelve a pajtásunkat. Egy hűvösebb nyári hétvégén, talán nincs is kellemesebb városi program, mint bringával ellátogatni ezekhez a csodálatos épületekhez – ha nincs kerékpárunk a Szecessziós városi programsorozatra bérelhetünk 15 % kedvezménnyel a BudapestBike-tól -, majd felfedezhetjük a kulturális örökségünk egy részét, valamint azt az apró ajándékot, amit pont nekünk hagyott ott az előttünk lévő.

Forrás: trapphenci

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

építészet

Fényképkollekció a Tabán utolsó évtizedeiről
építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
építészet

Interjú Filip Rybkowskival
építészet

Reflexió a girlscanscan Tripping on Modernist Monuments című kiállításáról

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés