bezár
 

film

2011. 06. 23.
Rekordhoz közelít a Midnight in Paris
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Jó úton halad a Midnight in Paris ahhoz, hogy az utóbbi 25 év legnagyobb bevételű Woody Allen-fimje legyen Észak-Amerikában.

prae.hu

Woody Allen "európai turnéjának" 30 millió dollárba került francia állomása, a cannes-i filmfesztiválon májusban debütált Midnight in Paris máris figyelemre méltó eredményeket ért el az észak-amerikai jegypénztáraknál.

A bemutatása óta eltelt egy hónapban csaknem 23 millió dollárért (4,3 milliárd forintért) váltottak rá jegyet, és a The Hollywood Reporter online jelentése szerint már a napokban túlszárnyalja a Vicky Cristina Barcelona és a Match Point egyaránt 23,2 millió dollárnál zárult mozis bevételeit.

A filmes szaklap azzal magyarázza a sikert, hogy az Owen Wilson, Rachel McAdams, Marion Cotillard és Kathy Bates főszereplésével készült film Allen azon ritka alkotásai közé tartozik, amelyek nemcsak a művészmozik közönségét vonzzák, hanem a szélesebb nézőtábort is.

A történetben Wilson írói válsággal küzdő művészt alakít, aki párjával (Rachel McAdams) érkezik Párizsba. Az éjszakai város úgy hat rá, mint egy múzsa csókja, és egész életét felforgatja.

Anyagilag mindeddig a 25 évvel ezelőtt bemutatott Hanna és nővérei volt Allen legsikeresebb filmje Észak-Amerikában: összesen 40,1 millió dolláros (7,5 milliárd forint) jegyeladást ért el. A THR.com szerint könnyen meglehet, hogy a Midnight in Paris izgalmas helyszíne - ahová szinte mindenki el akar jutni -, hétköznapi hőse - akivel könnyen azonosul a néző -, valamint a kedvező kritikai fogadtatás miatt a film bevételi rekordot dönt majd a rendező produkcióinak sorában.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Luca Guadagnino: Challengers
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés