bezár
 

irodalom

2011. 06. 23.
Írózenekarok és Tolnai Ottó-kiállítás az Írószövetségben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Este hattól éjfélig a Magyar Írószövetség is nyitva tartja kapuit a Múzeumok éjszakáján. Június 24-én a többi közt könyvvásár, filmvetítés, koncertek várják az érdeklődőket.

prae.hu

A Symposion folyóirat Tolnai Ottó-számának képeiből tekinthető meg válogatás a Magyar Írószövetség dísztermében, a könyvtárban pedig filmvetítést tartanak - tájékoztatta a Magyar Írószövetség az MTI-t a Múzeumok éjszakájára tervezett programjairól.

Levetítik a Csillagok árvája - Utassy József emlékezete című filmet, az Írók szövetségben - Az Írószövetség története 1981-től 2011-ig című filmet, az Együtt és külön - A Kilencek húsz év múlva és Az ezeréves Pósa Zoltán című filmet.

A díszteremben hat órától Győrffy Ákos és Mile Zsigmond Zsolt zenekara, a Bajdázó lép fel, Puhító néven Horváth Bence és zenekara ad koncertet, majd tíz órától Berta Zsolt zenél Egykutya néven.

A gyereknek kézműves foglalkozásokat, játszóházat tartanak az Íróiskolában. Fél nyolctól és fél tíztől irodalomtörténeti barangolásra invitálják a közönséget, a séta keretében a Bajza utcai épületet a pincétől a padlásig bejárják.

A Fiatal Írók Szövetsége az étteremben rendezi meg programjait: este hét, kilenc és tizenegy órakor a szervezet alkotói olvasnak fel műveikből, a felolvasással párhuzamosan a szövegek inspirálta videókat vetítenek Jérome Andrieux ambient-minimal zenei szettjére.

Az érdeklődők a bortermelő írók, irodalmárok borait is megkóstolhatják, ezenkívül egész éjjel kedvezményes áron lesznek kaphatók a FISZ, a Kortárs, a Magyar Napló, az Orpheusz és a Széphalom Kiadó kiadványai.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés