bezár
 

film

2011. 06. 23.
Néprajzi filmfesztivál Londonban magyar résztvevőkkel
2011. június 23-26., London
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Június 23. és 26. között Londonban rendezik meg a 12. Nemzetközi Néprajzi Filmfesztivált. A kétévente sorra kerülő eseményen hazánk több vonalon is képviselteti magát.
Trencsényi Klára és román rendezőtársa, Vlad Naumescu a Duna-deltában élő lipovánokról forgatott alkotása, a „Madarak útján” a népi hagyományokat megörökítő filmek Basil Wright kategóriájában szerepel. Bogdán Árpád „Boldog Új Élet” című önéleti indíttatású művét a fesztivál egyik külön programjában mutatják be, mely a romák életét bemutató filmekkel foglalkozik. A brit Királyi Antropológiai Intézet filmfesztiválján a migráció szintén kiemelt téma lesz, többek között vetítésre kerül John C. Swanson „About a village” (Egy faluról) című filmje. A XX. századi magyarországi nemzeti és nemzetiségi politikát kutató amerikai történész a Baranya megyei Máriakéméndről második világháború után kitelepített németajkúak történetét dolgozza fel. A fesztivál vendége lesz Tari János rendező, operatőr, a Néprajzi Múzeum filmstúdiójának és archívumának vezetője. Az etnográfiai filmes szakma elismert alakja négy évvel ezelőtt „Ördögmalom” című alkotásával a fesztivál díjnyertese volt. Tari János a Néprajzi Múzeumban kialakított digitális film-adatbázisról tart előadást.


Teszler Vendel

prae.hu


Hivatalos fesztivál honlap: www.raifilmfest.org.uk





nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Alex Garland: Polgárháború

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés