bezár
 

zene

2011. 06. 22.
Yeke Yeke a VeszprémFesten
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Változott a VeszprémFest 2011 programja! Youssou Ndour egy sebészeti beavatkozásra hivatkozva lemondta július 30-i koncertjét, a szervezőknek azonban az utolsó pillanatokban sikerült szerződtetniük a world music másik afrikai sztárját, a guinea-i Mory Kantét, aki annak idején a Yeke Yeke című dalával hódította meg a zenerajongókat.
A két afrikai hangszer, a balafon és a kora mestere immár harminc éve bűvöli el közönségét egyéniségével és jellegzetes hangjával. Karrierje a ’70-es években indult, a Lo Super Rail Band du Bamako nevű együttesben, majd 1981-ben debütált szóló albummal. Majd húsz évvel ezelőtt következett a Yeke Yeke és a világhír.

Mory Kante

Kanté műfajt teremtett, de szívesen készít olyan akusztikus lemezeket is, mint a 2004-es Sabou, amelyet a magyar közönség 2005-ben élőben is megismerhetett tőle.

<iframe width="560" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/PvNf9T0yJhU" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Santana feat. Mory Kante 'Yeke Yeke'


Így a koncertsorozat utolsó napján Youssou Ndour távollétében is egy lüktető, hamisítatlan afrikai bulira lehet számítani. 

Mory Kante

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Renaud-Delage: Gru 4
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés