bezár
 

art&design

2011. 06. 22.
Két fotókiállítás a Bajor Gizi Színészmúzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Két fotókiállítás nyílik egy napon a Bajor Gizi Színészmúzeumban; a "színészek és járművek" témáját feldolgozó, valamint a Dívák című tárlatot csütörtöktől látogathatják az érdeklődők.

prae.hu

Az Országomat egy ló(erő)ért! című kiállítás színészeket és járműveket állít a középpontba. A színészek és színésznők ezúttal nem a színpadon pózolnak: szekéren döcögnek, biciklivel karikáznak, sítalpon siklanak, hajón úsznak, légballonnal emelkednek, repülőn szárnyalnak, de mégis egy szép autóval a legelragadóbbak - közölte a múzeum az MTI-vel.

A fényképkiállítást, amely az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet (OSZMI) fotótárának kincseiből ad válogatást, Alexander Brody nyitja meg. A tárlatot szeptember 25-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

A Dívák című kiállítás a Teátrumfotó Alkotócsoport negyedik önálló tárlata, amelynek középpontjában a színésznők állnak. Lányok, asszonyok, dívák, primadonnák, fiatalok, idősek - nők.

Az elmúlt néhány évad színházi előadásain készült fotók színésznőink legkülönbözőbb arcait mutatják meg. Női életek, sorsok és pillanatok egyetlen képbe sűrítve - olvasható az ajánlóban.

A kiállításon Berkovich Kata, Faludi Imre, Gebauer Hanga, Huisz István, Mészáros Csaba, Patrus Sándor, Puskel Zsolt, Rick Zsófi, Siklós Péter, Szécsényi Zsuzsa, Takács Zsolt és Zelkó Csilla képei láthatók.

A Teátrumfotó 2009-ben olyan fotósok összefogásából született, akik számára a kultúra, a színház elsősorban szerelem. A társaság célja, hogy minél több platformon mutatkozhassanak be, ezáltal is növelve az érdeklődést a kultúra, a színház és a tánc iránt.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés