bezár
 

irodalom

2011. 06. 22.
Szerkesztőváltás a Magvetőben és új könyvpiaci szereplők
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Távozott Sárközy Bence főszerkesztő és Dunajcsik Mátyás, a Magvető Könyvkiadó nemzetközi ügyekért felelős munkatársa, így két új szerkesztő áll munkába Szegő János és Totth Benedek személyében az idén ismét az Év Kiadójának megválasztott Magvetőnél, az új főszerkesztő Péczely Dóra. A kilépők új kiadóban és ügynökségben dolgoznak majd.

Sárközy Bence 2003-ban került a Magvető Könyvkiadóhoz, ahol az utóbbi években főszerkesztőként dolgozott. Magyar szerzők gondozása mellett külföldi írók könyveit is javasolta kiadásra. A prae.hu olvasói számára többször ismertette a külföldi könyvvásárokon szerzett tapasztalatait:

prae.hu

TorinoBarcelonaGuadalajara.

 

Dunajcsik Mátyás a nemzetközi ügyekért felelős munkatársként a külföldi kiadókkal tartotta a kapcsolatot az elmúlt csaknem egy esztendőben, távozását és új munkájával kapcsolatos terveit honlapján is bejelentette.

 

A Magvető Könyvkiadó új főszerkesztője Péczely Dóra lett, ő a prae.hu irodalmi rovatvezetője volt, mielőtt a Magvető munkatársának választotta 2007-ben.

 

A Magvető Kiadó új munkatársai: Totth Benedek műfordító és Szegő János, a Litera szerkesztője, és a József Attila Kör elnökségi tagja.

 

Sárközy két új céggel jelentkezik hamarosan: egy könyvkiadóval és egy ügynökséggel, utóbbi magyar szerzők külföldi képviseletével foglalkozik majd, információink szerint mindkét esetben számít Dunajcsik Mátyás munkájára. 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés