bezár
 

zene

2011. 06. 22.
VeszprémFest: Mory Kante is jön
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Változik a VeszprémFest programja: Youssou N'Dour helyett egy másik afrikai világzenei előadó, Mory Kante lép fel az eseményen - közölték a szervezők szerdán az MTI-vel.

prae.hu

A szenegáli Youssou N'Dour egy sebészeti beavatkozásra hivatkozva mondta július 30-i koncertjét, a szervezőknek azonban az utolsó pillanatokban sikerült szerződtetniük a világzene másik afrikai sztárját, a guinea-i Mory Kantét, aki annak idején Yeke Yeke című dalával hódította meg a zenerajongókat - olvasható a közleményben.

Mory Kante, aki két afrikai hangszer, a balafon és a kora mestere, immár harminc éve bűvöli el közönségét egyéniségével és jellegzetes hangjával. Karrierje a '70-es években indult, a Lo Super Rail Band du Bamako nevű együttesben, majd 1981-ben debütált szólóalbummal.

Majdnem húsz évvel ezelőtt következett a Yeke Yeke és a világhír. Mory Kante szívesen készít olyan akusztikus lemezeket is, mint a 2004-es Sabou, amelyet a magyar közönség 2005-ben élőben is megismerhetett tőle.

A VeszprémFestet július 27. és 30. között rendezik meg a királynék városában. Koncertet ad mások mellett Gilberto Gil Grammy-díjas brazil énekes-gitáros, a londoni Incognito és a svéd Nils Landgren Funk Unit. Fellép a Concerto Budapest az Amadinda Ütőegyüttessel és Snétberger Ferenc világhírű gitárművésszel.

A programot a főműsoron kívül több esemény is gazdagítja: a "nulladik" napon, 26-án a Pomádé király új ruhája című gyerekopera látható a Veszprémi Petőfi Színház produkciójában, a plusznapon, 31-én az Auer Szimfonietta ifjúsági szimfonikus zenekar lép színpadra.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés