bezár
 

zene

2011. 06. 21.
Nemzetközi Bartók Fesztivál Szombathelyen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az idei Nemzetközi Bartók Fesztivál a nagy magyar zeneszerző életművét egy tágabb keretbe illeszti, azokról az elődeivel, kortársaival is foglalkozik, akik hatással voltak műveire és azokról az utódairól is szól, akikre az ő művei hatottak nagy mértékben.

prae.hu

Bartók ifjúkori eszményképétől, Liszt Ferenctől Debussyn, Schönbergen és Sosztakovicson keresztül a mai huszonéves komponistákig terjed a megszólaló művek sora, olyan kiváló művészek tolmácsolásában, akik emelik a fesztivál és a hozzá kapcsolódó szeminárium rangját - fogalmazott Igric György, a rendezvénysorozatot szervező Budapest Filharmónia igazgatója kedden Szombathelyen sajtótájékoztatón.

A karmesteri kurzust Peskó Zoltán világhírű karmester és Tihanyi László zeneszerző-karmester vezeti. A zongoristákkal Nagy Péter és Eckhardt Gábor foglalkozik, a fuvola oktatója Jacques Zoon holland fuvolaművész lesz, az énekesek pedig Meláth Andreától, a Magyar Állami Operaház művészétől tanulhatnak.

A fiatal hegedűművészeket Pauk György professzor tanítja majd, a brácsásokat pedig az örmény származású Kim Kashkashian brácsaművész.

A július 11-től 18-ig tartó fesztivál kínálatában a komolyzenén kívül lesz folklór és dzsesszprogram, de ellátogatnak a fesztivál előadói egy várkoncertre Sárvárra, valamint egy nemzetközi zenetudományi konferenciát is rendeznek.

Utóbbira a világ számos pontjáról, többek között az Egyesült Államokból, Nagy-Britanniából, Németországból, Japánból, Írországból és Izraelből érkeznek majd Bartók-kutatók.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Renaud-Delage: Gru 4
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés