bezár
 

irodalom

2011. 06. 21.
„A Hulladékhegyen innen és túl” – Szépírói Pályázatot hirdet az FKF Zrt.
Leadási határidő: 2011. szeptember 16.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. első alkalommal hirdet Szépírói Pályázatot alsó, felső tagozatos és középiskolás diákok számára. A jelentkezők az FKF Zrt. tevékenységi köréhez kapcsolódóan bármilyen hulladékkal kapcsolatos témában megfogalmazhatják gondolataikat. A diákok írhatnak a kukásember, az utcaseprő vagy a hídmosó életéről, a kukásautó kalandjairól, a hulladék történetéről és még számos más izgalmas témáról. A zsűri elnöke Csukás István, Kossuth-díjas író lesz.

prae.hu

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. 2011. április 11-én meghirdetett Szépírói Pályázatán alsó, felső tagozatos és középiskolás diákok indulhatnak különböző műfajokban. Az alsó tagozatosok vers, mese vagy dalszöveg, a felső tagozatosok ezeken kívül novellában is, a középiskolások pedig versben vagy bármilyen epikus műfajban fogalmazhatják meg gondolataikat a környezetvédelemről, hulladékkezelésről. Ihletet elsősorban az FKF Zrt. tevékenységi köréből lehet meríteni. A hulladék, a kukásautó, a kukásember, a hulladékégető, a hókotró és még számos más kiindulópont kínálhat lehetőséget arra, hogy az alkotni vágyó fiatalok megfogalmazzák, mi történik a „Hulladékhegyen innen és túl”.

A pályázatokat szeptember 16-ig kell elküldeni, terjedelmük maximum öt, kézzel vagy számítógéppel írott A/4-es oldal lehet. A zsűri elnöke Csukás István, Kossuth-díjas író lesz, aki legendás mesekönyveivel nem csak a gyermekekkel, hanem a felnőttekkel is megszerettette az irodalmat. A zsűri tagjai között foglal helyet Karafiáth Orsolya, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjével kitüntetett írónője, Finy Petra meseírónő, Thurzó Réka, az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. kommunikációs munkatársa és Orendi Éva, az FKF Zrt. PR főmunkatársa. A legjobb pályaműveket beküldő jelentkezők mind a három korosztályban az FKF Zrt. és az ÖKO-Pannon Nonprofit Kft. jóvoltából díjakban részesülnek és öko-foglalkozásokon vehetnek részt.
SZépírói pályázat - Csukás István
Az FKF Zrt. elsődleges és legfontosabb feladatait elsősorban a hulladékgazdálkodással és köztisztasággal kapcsolatos tevékenységek jelentik. A közelmúltban a Társaság átfogó CSR-kampányt indított annak érdekében, hogy minél több gyermekkel ismertesse meg a környezettudatosság és a fenntartható fejlődés gondolatát.

A Szépírói Pályázat meghirdetésével az FKF Zrt. tovább szeretné erősíteni CSR tevékenységét és felhívni a figyelmet arra, hogy a hulladékot a szépirodalomban is „újra lehet hasznosítani”.

A „Hulladékhegyen innen és túl” címet viselő pályázat lehetőséget kínál a gyermekeknek arra, hogy kibontakozzanak és szépirodalmi formában is megfogalmazzák gondolataikat a környezetvédelem fontos ügyéről. A Társaság célja az, hogy a gyermekekben és rajtuk keresztül a felnőttekben – akár játékos formában is - tudatosuljon, milyen fontos részét képezi életünknek a hulladék.



További információ:
Email: szepiro@fkf.hu
Telefon: 06-1-459-69-26
Web: www.fkf.hu


nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés