bezár
 

art&design

2011. 06. 20.
Látogatói rekordot döntött az Art Basel
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új látogatói rekorddal zárult az Art Basel, a világ egyik legnagyobb kortárs művészeti vására: több mint 65 ezer művész, gyűjtő, kurátor és művészetkedvelő látogatta meg a vásárt.

prae.hu

A vasárnap befejeződött esemény szervezői nem csak a látogatók számával lehettek elégedettek. Közleményükben a kiállított művek minőségét is dicsérték. Az egész világról érkező gyűjtők is szívesen vásároltak a bemutatott munkákból.

Számos művész, fontos tengerentúli gyűjtők és a világ ötven fontos múzeumának képviselői látogattak el a vásárra, amelyen 35 ország több mint háromszáz galériája mutatta be 2500 művész alkotásait.

Az Art Basel az elmúlt években jelentősen megújult. 2010-ben hívták életre az Art Feature szekciót, amelybe 12 ország 20 galériájából válogattak csoportos és egyéni tárlatokat, valamint az Art Parcours-t, amelynek keretében a művészek a város különböző történelmi helyein mutattak be performanszokat, videoműveket és installációkat.

Az Art Feature szekciót idén is nagy érdeklődés kísérte, idén húsz innovatív projektet mutattak be - ezeket több mint kétszáz pályázat közül választották ki.

A közönség számára nagy vonzerővel bír az Art Unlimited szekció. Ez a szektor 17 ezer négyzetméteren állított ki több mint ötven monumentális és innovatív alkotást. A nagyformátumú szobrok és installációk közül sok külön a bázeli vásárra készült.

A 62 mű között láthatóak voltak John Baldessari, Daniel Buren, Hans-Peter-Feldmann, Anish Kapor, Thomas Schütte és Robert Rauschenberg alkotásai is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés