bezár
 

irodalom

2011. 06. 20.
Bán Zoltán András olvasói levele
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bán Zoltán András a JAK Tanulmányi napokon elhangzott szövegével kapcsolatos összefoglaló miatt fogott tollat, és kérte meg a prae.hu általános művészeti portál szerkesztőségét, hogy tegye közzé olvasói levelét.

Tisztelt Szerkesztőség!

 

Pogrányi Péter tollából nemrég beszámoló jelent mega a JAK június 10-11-én, a Kossuth Klubban rendezett konferenciájáról, amelyben a szerző ismertette az én Szomory Dezsőről szóló előadásomat is. Mint Pogrányi Péter is megemlíti, személyesen nem lehettem ott (Szegő János olvasta fel az írásomat), vagyis nem tudom, mi hangzott el pontosan, de aligha hiszem, hogy Szegő annyira eltorzította volna az előadásomat, mint az a beszámolóból kiderül. A riport szerzője olyan mondatokat, kijelentéseket, következtetéseket ad a számba (felhozza pl. Szentkuthyt, aki nem is játszik az írásomban, stb.), amelyeket soha le nem írtam, és az egészet általában is átlengi a meg nem értett, vagy csak félig megemésztett dolgok miatt eluralkodó langyos stupiditás hangulata. Világos, hogy egy előadást nem lehet egyszeri hallásra tökéletesen kijegyzetelni-megjegyezni-megérteni, de hát a leírt szöveg rendelkezésére állt volna a szerzőnek, akár tőlem, akár a konferencia szervezői révén. Ha bárki kéri, gond nélkül elküldtem volna e-mailben. De nem volt elég gondos, ergo nem kérte.
 

prae.hu

Magyarán: nem szeretem és felszólalok ellene, ha olyasmit tulajdonítanak nekem, amit nem írtam vagy mondtam. Egyebekben az enyém a felelősség, mi sem természetesebb.

 

Üdvözlettel

Bán Zoltán András

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Platon Karataev: Napkötöző
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
gyerek

31. Kabóciádé Családi Fesztivál


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés