bezár
 

art&design

2011. 06. 19.
Az Esterházy Magánalapítvány pályázata fiatal festők támogatására
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ismét pályázatot hirdet az Esterházy Művészeti-díjra szeptember 30-i határidővel az Esterházy Magánalapítvány, együttműködésben az Uniqa biztosítóval.

prae.hu

A 2009-ben megalapított és akkor először kiadott Művészeti-díjjal kortárs, fiatal festőket kívánnak támogatni és elindítani pályafutásukat - mondta el az MTI-nek a nyolc tagú nemzetközi zsűri elnöke, Hegyi Lóránd, a Saint-Étienne-i Modern Művészeti Múzeum főigazgatója.

Az 5000 eurós díjjal kétévente - a bíráló bizottság döntése nyomán - két, vagy három 40 év alatti magyar művészt támogatnak.

Pályázni kizárólag az interneten lehet a www.esterhazy-muveszeti-dij.hu oldalon szeptember végéig. Az érdeklődők ezen a lapon megtalálhatják a pontos pályázati feltételeket. A beérkező művekből a zsűri kiválaszt legfeljebb 20 továbbjutót, akik majd október 17-től kezdődően a döntésről írásbeli értesítést kapnak.

"A díj odaítélésében elsősorban a szakmai színvonal, a művészi tehetség, a megoldás érettsége, valamint az esztétikai szemlélet aktualitása és eredetisége játszik döntő szerepet" - jegyezte meg Hegyi Lóránd.

A végső zsűrizés november 1-jén lesz Budapesten, az ünnepélyes eredményhirdetés pedig november 17-én a Szépművészeti Múzeumban. A győztes munkákat és a második fordulóba bekerült festők alkotásait december 4-ig kiállításon láthatja a közönség a múzeumban.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés