bezár
 

építészet

2011. 06. 17.
Szél Ágnes fotói a FUGA építészeti központban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Fényjáték címmel nyílt fotókiállítás pénteken a FUGA Budapesti Építészeti Központban. Szél Ágnes tárlata a tizenegyedik az építészeti felvételeket bemutató tárlatok sorában.

prae.hu

Szél Ágnes kiállítása az épületek és a fény kapcsolatának bemutatására összpontosít. "Ez a válogatás a fény játékáról szól épület, üveg, fém ürügyén" - idézi a művész szavait a kiállítás ajánlója.

A központ 2010. október 2-án rendezett Batár Zsolt épületfotóiból kiállítást, amelyet pár héttel később Bujnovszky Tamás "Arcok és kezek" című tárlata követett. Ettől kezdve két-három hetente rendszeresen állítanak ki olyan művészfotókat, amelyeknek központi témájuk mindig az építészet, ám minden fotós rendhagyó módon, más szemszögből közelíti meg az épületeket.

A korábbi tárlatok olyan témákat dolgoztak fel, mint: a táj-idő-tér kapcsolata, az ipari táj, "háznyomatok", folyosók fotói, vagy egy New York-i divatfotózás amelynek hátterében híres épületek fedezhetők fel. A most megrendezésre kerülő "fényjáték", a sorozat tizenegyedik darabja.

A FUGA az építészetet a kultúra elválaszthatatlan részeként értelmezi. Elsődleges feladatának az építészet és a társművészetek kapcsolatának erősítését tartja, a különböző művészeti ágakból érkező kortárs alkotók munkáinak bemutatásával.

Szél Ágnes kiállítása szeptember 1-ig látható.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Fényképkollekció a Tabán utolsó évtizedeiről
építészet

Cserépváraljai templomfelújítás és Micélium tudásköz-pont nyerte az idei Média Építészeti Díját
építészet

Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

junya ishigami + associates építésziroda, Tokió, Japán

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés