bezár
 

színház

2011. 06. 16.
Pályázat a Vörösmarty Színház vezetésére
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Döntött a Vörösmarty Színház nyilvános igazgatói pályázatának kiírásáról csütörtöki rendkívüli ülésén Székesfehérvár közgyűlése, s a képviselőtestület elfogadta a teátrum 2011/2012-es évadtervét is - jelentette be a közgyűlést követő sajtótájékoztatón Mészáros Attila, a Fidesz frakció helyettes vezetője.

Szkéné színház

Tájékoztatása szerint a pályázat értékelését, s a pályázók nyár végén, ősz elején sorra kerülő meghallgatását követően, várhatóan a szeptemberi ülésén dönt majd a közgyűlés a teátrum új igazgatójának személyéről.

A pályázóknak az 1938-as székesfehérvári országgyűlés 75. évfordulója alkalmából 2013-ban megrendezendő emlékév programjaival kapcsolatban is javaslatokat kell tenniük.

A Vörösmarty Színház élére azért kell új igazgatót választani, mert a város közgyűlése április 27-i hatállyal megszüntette a teátrumot addig vezető Vasvári Csaba igazgatói megbízását. Az akkor közzétett nyilatkozat szerint a döntés oka az volt, hogy az utóbbi hónapokban megingott a fenntartó önkormányzat bizalma a teátrum vezetésében.

Az új színidirektor megválasztásáig május 13-tól Quintus Konrád színművész, igazgatóhelyettes irányítja a Vörösmarty Színházat.
A rendkívüli közgyűlés elfogadta a teátrum 2011/2012-es évadtervét.

Az első bemutató szeptember végén az Óz, a csodák csodája lesz. A zenés, családi mesejátékot Silló Sándor rendezi. Október végén Tasnádi István Finito című verses komédiáját viszi színre Hargitai Iván.
Karácsony előtt mutatják be Kálmán Imre Csárdáskirálynő című operettjét, Mohácsi János rendezésében.

Az évad második felében Osztrovszkij Vihar című műve kerül színre Valló Péter rendezésében. Molnár Ferenc A testőr című vígjátékát pedig Árkosi Árpád állítja színpadra. Az évad nagyszínpadi bemutatóinak sorát Ray Cooney Család ellen nincs orvosság című komédiája zárja, Lendvai Zoltán rendezésében.

A Stúdiószínpadon Israela Margalit Trio című színművét mutatja be a társulat Galambos Péter rendezésében. A Pelikán Teremben mutatják be Zsurzs Kati A rózsátnevető királykisasszony című mesejátékát, a Rómeó és Júlia beavató színházi változatát és Csikós Attila Két összeillő ember című művét Telihay Péter rendezésében.

Az évadterv elfogadását követően a színház megkezdi a bérletek árusítását.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés