bezár
 

zene

2011. 06. 16.
Rockmaraton: negyvenötezer embert várnak Pécsre
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Százharminc fellépőt és 45 ezer látogatót várnak Magyarország meghatározó rockfesztiváljára, a július 4. és 10. között immár tizenegyedik alkalommal megrendezendő pécsi Rockmaratonra.

prae.hu

Horváth László programszervező csütörtökön, a baranyai megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatón elmondta: a Malomvölgyi Arborétumban kialakított 63 ezer négyzetméteres területen a hazai rockélet kiválóságai mellett 16 külföldi együttes ad koncertet a keményebb zenei műfajok kedvelőinek.

A helyszínen felállított négy színpadon olyan magyar zenekarok, illetve zenészek lépnek fel, mint a Tankcsapda, a Beatrice, Deák Bill Gyula, Hobo, Kalapács, a Hétköznapi Csalódások, a Pokolgép, az Akela, s mások mellett az Ossian is.

A külföldiek közül tiszteletét teszi a fesztiválon az idén 30. születésnapját ünneplő angol Napalm Death és a thrash metált játszó Evile, a svéd Dark Tranqulity és az új norvég black metál formáció, a Watain.
Elfogadta a meghívást a Magyarországon először fellépő The Casualties, a latin zene és a metál fúziójával világhírűvé vált szintén amerikai Ill Nino és a világ egyik legnépszerűbb folk-metál zenekara, a svájci Eluveité is.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy napközben színes, érdekes, szórakoztató programokkal várják a fesztiválozókat. Lesz rocktörténeti kvíz, vizespólóverseny, arcvadászat, a civil rendezvények keretében pedig szó lesz az egészségmegőrzésről, a környezettudatosságról és az előítéletek elleni küzdelemről is.

Varga Zoltán, az esemény főszervezője megjegyezte: 2011-re jelentős infrastrukturális fejlesztéseket hajtottak végre, hogy kielégítsék az előadók komoly színpad- és háttértechnikai igényeit és emeljék a látogatóknak nyújtott szolgáltatások színvonalát.

A helyszínen összesen 2400 négyzetméter területet fedtek be, 4,5 kilométer kerítést építettek, a vizesblokkokkal együtt pedig 24 konténerházat telepítenek. A fesztiválbelépők árát ugyanakkor alacsonyan tartották, így a Rockmaraton a szervezők szerint olcsóbb a hasonló színvonalú fesztiváloknál.

A beruházásokra és a kedvezményes jegyárakra alapozva a tavalyihoz hasonlóan 42-45 ezer embert szeretnének vendégül látni, és remélik, hogy a mérsékelt áron kínált ételek és italok fogyasztása is jelentős lesz. Példaként említette, hogy tavaly az egyhetes fesztivál résztvevői összesen 30 ezer liter sörrel oltották szomjukat.

Csizi Péter, Pécs fideszes alpolgármestere a sajtótájékoztatón azt hangsúlyozta, hogy Pécs, mint a kultúra városa ugyanúgy várja a rockzenészeket és rajongóikat, mint az országos színházi találkozón fellépő társulatokat és közönségüket.

A fesztiválról részletes információt a www.rockmaraton.hu honlapon találnak az érdeklődők.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés