bezár
 

art&design

2011. 06. 16.
Piroska és a farkas a Hortobágyon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A farkas esti üvöltéssel, Piroska elemózsiás kosárral várja a vendégeket a Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) vadasparkjában a Múzeumok éjszakáján, miközben a farkasbarlangban levetítik a Piroska és a farkas című mesefilmet - ismertette az éjszakai programsorozatba most első ízben bekapcsolódó HNP programjait Danyi Zoltán csütörtökön az MTI-vel.

prae.hu

A nemzeti park idegenforgalmi és oktatási osztályának vezetője elmondta, hogy a változatos programok Hortobágy településen és környékén több helyszínen egyszerre zajlanak június 18-án.

Az Egy éjszaka a vadak között elnevezésű programban puszta szafarin vehetnek részt a vendégek, a vadasparkban egy exkluzív naplemente kíséretében fajbemutatón ismerkedhetnek a farkasokkal, vadmacskákkal és a fakókeselyűkkel - sorolta Danyi Zoltán.

A falu központjában, több helyszínen rendhagyó tárlatvezetések lesznek, amelyeken például a betyáros pásztorokról vagy az ember és a természet viszonyáról hallhatnak az érdeklődők, míg a látogatóközpontban esti madárhangok megfigyelésére is lehetőség lesz.

A szakember tájékoztatása szerint igazi zseblámpás felfedező túrán vehetnek részt azok, akik ellátogatnak a Pusztai Állatparkba, ahol a Kárpát-medence őshonos állatainak éjszakai viselkedését mutatják be.

Azokat pedig, akik még nem hallották "bőgni" a Bölömbikát, a Hortobágy-Halastón található vonuláskutató állomáson várják a HNP ornitológusa, ahol madárgyűrűzés keretében az alkonyati és éjszakai madárhangok megismerésére is lehetőség nyílik - adott ízelítőt a Múzeumok éjszakája hortobágyi programjaiból Danyi Zoltán.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Platon Karataev: Napkötöző
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés