bezár
 

art&design

2011. 06. 15.
A Műcsarnokban is láthatók a Színes Város Pöttyös utcai dekorációi
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Műcsarnokban is kiállítják péntektől azokat a díjnyertes utcai dekorációkat, amelyeket középiskolások készítettek a Pöttyös utcai metrómegállónál a Színes Város Projekt keretében.

prae.hu

A festményeket a ferencvárosi Zöld Kakas Líceum diákjai vitték fel a falakra; a környezetvédelmi témájú, színes alkotások díjat kaptak a Műcsarnok Beton és festék című pályázatán, ennek köszönhetően szerepelhetnek most a múzeum kínálatában. A Műcsarnokban a falfestményekről készült nagy felbontású fotókat állítják ki június végéig.

A Pöttyös utcai helyszín a Színes Város oktatási programjának első állomása. A program keretében középiskolás gyerekek végzik a köztérszínesítés minden fázisát. Alkotásaiknak vagy a helyhez kell kötődniük, vagy valamilyen társadalmi problémára kell reflektálniuk. A Zöld Kakas diákjai számára a környezetvédelem bizonyult a legégetőbb problémának, ez a téma köszön vissza leginkább a szombaton átadott falfestményeken.

A Színes Város Projekt célja kiszínesíteni a fővárosi közterek arculatát. Tavaly több mint ezer négyzetméter falat díszítettek ki Budapesten. Minden esetben nagy, forgalmas csomópontot kerestek, így esett a választás a Flórián térre, a Városháza Parkra és a Széll Kálmán térre.

"A magyar származású festőművész, Victor Vasarely színes város koncepciója abból indult ki, hogy a művészet vonuljon ki az utcára, a közterekre, hagyják el az alkotások a galériákat és a múzeumokat, kerüljenek közelebb az emberekhez. A projekt ezt a szellemi örökséget hívta elő, és tartja életben 2009 óta" - idézi a közlemény Flór Pétert, a projekt sajtófőnökét.

További információ és fotók a www.szinesvaros.hu címen érhetők el.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Platon Karataev: Napkötöző
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés