bezár
 

film

2011. 06. 14.
Tarr Béla az edinburgh-i filmfesztivál vendége
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A szerdán kezdődő 65. Edinburgh-i Nemzetközi Filmfesztivál vendégkurátora lesz Tarr Béla magyar rendező, aki a magyar filmművészet kiemelkedő alkotásai közül mutat be néhányat a skót közönségnek.

prae.hu

Tarr Béla Bódy Gábor Amerikai anzix, Fehér György Szenvedély és Jancsó Miklós Szegénylegények című alkotásait tárja az érdeklődők elé a rangos filmfesztiválon.

A seregszemle programjába meghívott filmek mindegyike elsőként látható Nagy-Britanniában. A rangos válogatásban Tarr Béla legújabb alkotása, A torinói ló is szerepel. Ez a film Tarr rendezői "búcsúja", a Berlinalén a zsűri nagydíjával, Ezüst Medvével jutalmazták. Edinburgh városa Mundruczó Kornél legutóbbi munkáját, a Szelíd teremtés - A Frankenstein-terv című művét is megismerheti.

A mustra szervezői idén a filmvilág elismert alkotóit, Tarr Béla mellett Gus Van Sant, Jim Jarmusch, Isabella Rossellini, Apichatpong Weerasethakul filmművészeket kérték fel vendégkurátornak a seregszemle programjának összeállítására.

Mielőtt Skóciába utazik, Tarr Béla kedd este a lengyelországi Katowice Ars Independent nemzetközi filmfesztivál megnyitójának a díszvendége lesz. Az európai független filmnek szentelt rendezvény retrospektív vetítéssorozat keretében bemutatja Dzsafár Panahi ellenzéki iráni rendező munkássággát.

A megnyitóhoz kapcsolódva a Cine Foundation International humanitárius szervezet Tarr Béla részvételével kerekasztal beszélgetést szervez Dzsafár Panahi és pályatársa, Muhammad Raszoluf bebörtönzése elleni tiltakozásul.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Dev Patel: A Majomember
Alex Garland: Polgárháború

Más művészeti ágakról

Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés