bezár
 

zene

2011. 06. 14.
A Fesztiválzenekar nyitja meg a Kissingeni Nyári Fesztivált
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Budapesti Fesztiválzenekar(BFZ) koncertjével, Fischer Iván vezényletével nyílik meg a bajorországi Bad Kissingenben a 26. Nyári Zenei Fesztivál, amelynek idei díszvendége ismét Magyarország.

prae.hu

A rangos nyári fesztivál nagyzenekari koncertjeinek a kiváló akusztikájú, ezer személyes, faborítású Regentenbau ad otthont. A június 17-i nyitó koncert műsorán Wagner Siegfrid-idillje, Mozart K.491-es, c-moll zongoraversenye és Csajkovszkij V. szimfóniája szerepel.

A Mozart versenymű szólistája a kiváló norvég zongoraművész, Leif Ove Andnes. A koncertet élőben közvetíti a Bajor Rádió - közölte az MTI-vel Váradi Júlia, a BFZ sajtófőnöke.

A fesztivál közönsége június 19-én is hallhatja a Fesztiválzenekart. A koncert műsora az előző este rendezendő hagyományos rózsabálhoz kapcsolódik. A műsorban elhangzik egy keringősorozat Richard Strauss A rózsalovag című operájából, Dohnányi, Josef és Johann Strauss több keringője és polkája, Kodály Galántai táncok című darabja, Brahms több Magyar tánca és Paganini I. hegedűversenye, ez utóbbi Lendvay József szólójával.

A Fesztiválzenekar visszajáró vendég Bad Kissingenben: ezúttal ötödször kapott meghívást a fesztiválra.

Bad Kissingen Würzburgtól 50 km-re északra fekszik: Baden-Baden mellett Németország egyik legismertebb fürdőhelye. Olyan hírességek fordultak itt meg, mint Ferenc József császár, Erzsébet királyné, II. Sándor orosz cár, II. Lajos bajor király, Rossini, Bismarck, Bernhard Shaw, Tolsztoj, Richard Strauss, hogy a mindenkori német államelnököket ne is említsük.

A gyógyulni vágyók és turisták ezreit vonzó bajor fürdőhely története sok szállal kötődik Magyarországhoz. Leghíresebb gyógyforrását Rákócziról nevezték el (bár hibásan, Rákóczy-nak írva), egy másik gyógykút a Pandúr nevet viseli. Itt, a fürdősétányon áll Varga Imre Rákóczi-szobra.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés