bezár
 

art&design

2011. 06. 14.
Lejárt szavatosságú ételek is várhatják a britek vacsoravendégeit
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A brit vásárlók saját bevallásuk szerint vacsoravendégeiket előszeretettel kínálják lejárt szavatosságú, vagy a padlót is megjárt élelmiszerekkel - állítja egy friss felmérés.

prae.hu

A Giovanni Rana olasz tésztagyár 2000 fogyasztóval készített felmérése szerint a válaszolók 15 százaléka azt mondta, hogy földre esett ételt szolgált föl, további 10 százalék pedig szánt szándékkal adott lejárt szavatosságú élelmiszert vendégeinek.

Tizenhárom százalék elismerte, előfordult már, hogy főztjükkel véletlenül saját magukat és a vendégeiket is "megmérgezték".

A tanulmány szerint a konyhában a férfiak 26 százaléka, míg a nők 24 százaléka kísérletezik előszeretettel. A férfiak próbálkozásai több veszéllyel is járnak, ugyanis a válaszolók 27 százaléka ismerte be, hogy ilyenkor a konyhát, vagy a házat is sikerült felgyújtania, míg további 21 százalék a szemöldökét és hajának egy részét pörkölte le.

A nők 44 százaléka szerint a legsúlyosabb konyhában elszenvedett csapás csupán annyi volt, hogy a drága alapanyagokat tettek tönkre.

A főzési balesetek hosszú listája ellenére a britek 84 százaléka továbbra is kedveli az otthoni főzőcskézést, hála a televíziós csatornák főzőműsorainak.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Eperjesi Ágnes és Várnagy Tibor: TAVATE: lebegés című tárlata az acb Galériában
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés