bezár
 

színház

2011. 06. 13.
Tony-díjak: A Book of Mormon, Frances McDormand és Ellen Barkin a legjobbak között
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A csalóka The Book of Mormon című, két mormon misszionárius megpróbáltatásairól szóló Broadway-musical a legjobb musicalnek, míg a War Horse című, Michael Morpurgo-regényből készült darab nyerte a legjobb prózai előadásnak járó Tony-díjat New Yorkban vasárnap este.

Szkéné színház

Profán és felpörgetett - mondták a South Park című rajzfilmsorozat alkotóinak, Tray Parkernek és Matt Stone-nak az első musicaljéről. A díj átvételekor a szerzők köszönetet mondtak a közel 170 éve halott John Smithnek, a mormon egyház alapítójának.

Frances McDormand Oscar-díjas színésznő lett a legjobb női főszereplő a Good People (Jó emberek) című drámában megformált egyedülálló anya szerepéért, míg a legjobb férfiszínésznek járó elismerést Mark Rylance kapta a Jerusalem című előadás főszerepéért.

A legjobb musicalfelújításnak a Mi jöhet még? (Anything Goes) című Cole Porter-klasszikust, a legjobb ismételten színpadra állított drámának pedig a The Normal Heart című Larry Kramer-darabot ítélték. Ez utóbbi Ellen Barkinnak és John Benjamin Hickeynek is dicsőséget hozott a legjobb női és férfi mellékszereplőnek járó Tonykkal.

A legjobb musicalfőszereplő Norbert Leo Butz lett a Kapj el, ha tudsz (Catch Me If You Can) című előadásban nyújtott teljesítményéért, a legjobb női énekes színésznőnek pedig Sutton Fostert választották a Mi jöhet még? főszerepéért.

A South Park alkotóinak musicalje a legjobb darab címén kívül elnyerte még a legjobb szövegkönyvnek és a legjobb rendezésnek járó Tonyt is.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés