bezár
 

art&design

2011. 06. 12.
Múzeumok éjszakája - Programok Vácon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Változatos programokkal készülnek a váci kiállítóhelyek a múzeumok éjszakájára: június 18-án például koncert, csillagászati túra és szubjektív tárlatvezetés is várja az érdeklődőket.

prae.hu

A szervezők tájékoztatása szerint az Egyházmegyei Gyűjteményben Ella István orgona- és Kovács György trombitakoncertje várja a közönséget este 9 óráig, közben Pálos Frigyes atya tart megemlékezést Würth Ferenc kanonokról.

Az Arcus Galériában Szabó Petrának, a Váci Értéktár múzeumpedagógusának festményeit mutatják be, az oda látogatókat a szervezők egy kis meglepetéssel is várják.

Az összegzés szerint a múzeumok éjszakáján a Sajdik-gyűjtemény is meghosszabbított nyitva tartással várja a karikatúrák rajongóit. A Pom-pom sarokban a gyerekek is elfoglalhatják magukat, mialatt szüleik megismerkedhetnek Sajdik Ferenc humoros rajzaival.

A Göncöl-házban sötétedés után csillagászati túrán, valamint az ártéri tanösvényre vezető sétán vehetnek részt a természeti értékek kedvelői. A kicsiket a Süni gyerekház várja.

A Váci Értéktárban, ahol könnyűzenei koncerteket is rendeznek, a programok a kortárs képzőművészetek köré épülnek: a Pannonia-házban a jelenleg már látható k.é.k - Kortárs Értékek Kiállításán bemutatkozó művészek fognak mindenki előtt alkotni, vetíteni, így bárki betekinthet a kulisszatitkokba és maga is beszállhat, ha kedvet kap. Ezen kívül lesz szubjektív tárlatvezetés is, a nehéznek és néha megfoghatatlannak tűnő kortárs művészetről Philipp Frigyes építész, Német Árpád festő- és Cs. Nagy Ildikó zongoraművész beszél. Az ide érkezőket egész este fröccs és kenyérlángos várja - olvasható a közleményben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés