bezár
 

színház

2011. 06. 12.
John Malkovich Pinter-darabbal mutatkozik be az Edinburgh Fringe-en
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
John Malkovich egy Harold Pinternek emléket állító darabbal mutatkozik be az augusztusi Edinburghi Fringe Fesztiválon.

Szkéné színház

Malkovich az első nagy kaliberű hollywoodi sztár, aki részt vesz a Fringe-en azóta, hogy 2004-ben Christian Slater Száll a kakukk fészkére című előadásában már szerepelt a rangos művészeti fesztiválon.

Malkovich a Celebration of Harold Pinter című darabot rendezi meg Julian Sands kiváló brit színésszel. Sands jól ismerte Pintert, közvetlenül 2008 decemberében bekövetkezet halála előtt is együtt dolgozott a betegeskedő Nobel-díjas íróval. Az előadás főként Pinter költeményeire és politikai prózájára épül, de szerepelnek benne Sands személyes emlékei is az íróval való közös munkáról. A fesztiválszereplés után kisebb angliai körútra indul a darab.

Malkovich Pinter nagy rajongója. Bár a konzervatív elveket valló színész-rendező és Pinter világnézete között szakadék tátongott, Malkovich szerette a írót. Sok darabjában játszott és többet színre is vitt - emlékeztetett a The Independent online kiadása (independent.co.uk).

A Fringe művészeti fesztivált idén augusztus 5. és 29. között rendezik meg. A több hetes programsorozat hagyományosan kitűnő bemutatkozási lehetőséget nyújt a színház minden műfajában az új tehetségeknek.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés