bezár
 

zene

2011. 06. 08.
Két hét múlva kezdődik a Borsodi Művészeti Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Június 21-én kezdődik a Borsodi Művészeti Fesztivál: az immár 11. alkalommal megszervezett rendezvénysorozat július 2-ig 14 település 22 helyszínén 41 programot kínál.

prae.hu

A fesztivál főszervezője a kazincbarcikai Egressy Béni Könyvtár, Kulturális és Sport Központ, amely a térség önkormányzatai, művelődési intézményei, a Filharmónia Kelet-Magyarország Kht. és a támogatók közreműködésével rendezi meg a programsorozatot - közölték a 2008-ban Minősített Fesztivál rangot elnyerő esemény szervezői.

A helyszínek között lesznek templomok, kiállító- és színháztermek, kastélykertek, a kazincbarcikaiak kedvenc pihenőhelye, a Csónakázó-tó, a Lázbérci víztározó gátja, a dubicsányi Fignár Fesztivál Udvar és az Aggteleki Cseppkőbarlang. Idén először csatlakozott Kondó és Radostyán község.

Az idei fellépők közé tartozik a Csík Zenekar, a Cantemus Vegyeskar, a Lumen Christi Gospel Kórus, a Cimbaliband, Tokody Ilona, a Ladánybene 27, a 30Y, a Holdviola, a 100 Folk Celsius, a Miskolc Dixieland Band Malek Andreával, a Záhony Unplugged Projekt és St. Martin is. Lesz Neoton Sztárjai-koncert, Balázs Fecó a Korállal lép színpadra, műsort ad a L'art Pour L'art Társulat, a gyerek számára pedig az Alma zenekar és a Mandala Dalszínház nyújt szórakozást. A fesztivált ünnepélyes keretek között június 22-én a Duna Művészegyüttes műsora nyitja meg, a rendezvényt július 2-án a 25 éves Napoleon Boulevard koncertje zárja.

A fesztivál részeként az egyik helyi sörfőzde saját készítésű meggysörét Kazincbarcika hivatalos italává avatják. A programok helyszínére különbusszal is utazhat a közönség.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés