bezár
 

irodalom

2011. 06. 07.
Konferenciát rendez a József Attila Kör
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kétnapos irodalmi konferenciát rendez és a JAK-füzetek újabb köteteit mutatja be a napokban a fiatal írókat tömörítő József Attila Kör Irodalmi Egyesület (JAK).

prae.hu

A XVII. JAK Tanulmányi Napokat Párhuzamos örökségek, előttünk az elődeink címmel pénteken és szombaton rendezik meg a fővárosi Kossuth Klubban.

A konferencia arra a kérdésére keres választ, miben különbözik az írók irodalomtörténete az irodalomtörténészekétől, továbbá körüljárja a kortárs irodalom hagyományválasztásainak témáját - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

Pénteken terítékre kerül többek között Szép Ernő kapcsolata Kertész Imrével és Tandori Dezsővel, valamint Radnóti Miklós, Weöres Sándor és Juhász Ferenc viszonya a kortárs magyar lírával.

Szombaton az érdeklődők egyebek közt Déry Tibor és a Kádár-korszak irodalma, Mándy Iván és a kortárs magyar futballkönyvek, illetve Csáth Géza és Tolnai Ottó címmel hallhatnak előadást.

A JAK-füzetek Ünnepi Könyvhétre megjelent legújabb köteteit - Deres Kornélia Szőrapa és Szabó Marcell A szorítás alakja című verseskötetét, Aaron Blumm Biciklizéseink Török Zolival című prózakötetét és a Műhely Kör Friss dió című antológiáját - pénteken 19 órától mutatják be a budapesti Nyitott Műhelyben.

Az esten Deres Kornélia, Szabó Marcell, valamint az antológia két közreműködője, Halász Margit és Garaczi László olvassák fel műveiket.

A József Attila Kör mai formájában 1989 óta tevékenykedik fiatal írókat, költőket, kritikusokat, irodalomszervezőket, irodalomtörténészeket, szerkesztőket, műfordítókat tömörítő érdekvédelmi szervezetként.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Platon Karataev: Napkötöző
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés