bezár
 

zene

2011. 06. 02.
Utcafesztivál lesz a régi pesti zsidó negyedben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Koncertekkel, vásári hangulattal, zsidó ételekkel, gyermekprogramokkal várják a látogatókat a régi pesti zsidó negyedben a Judafest vircsaft nevű utcafesztiválon vasárnap reggeltől estig.

prae.hu

A programokat a VII. kerületi Kazinczy, Dob és Király utca által határolt területen tartják. Judaikával, vallási könyvekkel és tárgyakkal, kézművesek termékeivel, képzőművészek alkotásaival, könyvárusítással, ingyenes koncertekkel, a zsidó konyha remekeivel készülnek a fesztiválra a szervezők.

Lesz stand up comedy zsidó humorral Janklovics Péter előadásában, a zenei programok közül kiemelkedik a Budapest Klezmer Band és az izraeli Shuk együttes koncertje. A Shuk saját meghatározása szerint zsidó világzenét játszik és jiddis, ladino és héber nyelvű dalokat énekel.

Zenélni fog a Z'mirim, a Lauder Javne Iskola diákzenekara, a nemrégiben alakult Király 34 énekegyüttes, valamint az Is...Real! zsidó világzenei formáció is.

A gyerekes családokat hóra-táncház, ügyességi játékok és gyerekkórus várja, lesz mesekoncert is, amely Sári és Samu kalandjain keresztül mutatja be a héber ábécét. A zsidó konyhára kíváncsiakat flódni, zsidó tojás, kóser pizza várja.

Az idei Judafest rendezvényhez csatlakozva először rendezik meg a Community FunRun elnevezésű jótékonysági futóversenyt, amelynek szervezője a Maccabi VAC sportegyesület. A programok ingyenesek - tudatták a szervezők az MTI-vel.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés