bezár
 

art&design

2011. 06. 02.
Alfa program: idén 227 millió forintra pályázhatnak a múzeumok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén összesen 227 millió forintra pályázhatnak az önkormányzatok múzeumaik állandó kiállításainak megújításához, új állandó kiállítások létrehozásához, valamint - Pest megyében és Budapesten - múzeumpedagógiai foglalkoztatók kialakításához.

prae.hu

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium csütörtöki közleménye szerint a múzeumok modernizációját szolgáló Alfa programban Réthelyi Miklós miniszter idén két fő támogatási célt határozott meg: egyrészt új állandó kiállítások előkészítését, létrehozását, valamint régi állandó tárlatok teljes körű felújítását - beleértve a nemzeti és etnikai kisebbségi kultúra értékeit bemutató kiállításrészek kialakítását is -, másrészt oktatási célú közösségi terek létrehozását a budapesti vagy Pest megyében működő muzeális intézményekben.

A támogatás feltétele, hogy a pályázó önkormányzat 10 százalékos önrészt biztosítson. Erre abban az esetben nincs szükség, ha a muzeális intézmény önállóan - az önkormányzattól függetlenül - gazdálkodik.

A támogatásra vonatkozó kérelmeket a Magyar Államkincstár által üzemeltetett elektronikus rendszerben június 23-ig, illetve postai úton június 24-ig együttesen kell benyújtani a miniszterhez. A támogatási összeggel a nyertes pályázóknak 2012. december 15-ig kell elszámolniuk.

A szaktárca közleménye emlékeztet arra, hogy a helyi önkormányzatok által fenntartott muzeális intézmények szakmai és infrastrukturális fejlesztése 2004 óta az Alfa program támogatásával valósul meg. A program valójában modernizációs stratégia, amelynek célja, hogy az ország legkülönbözőbb részein, így különösen a vidéki múzeumi hálózat intézményeiben színvonalas kiállítások, programok várják az érdeklődőket. A programra az elmúlt hét évben 167 pályázat érkezett, és összesen 1,85 milliárd forintot osztottak szét.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4
Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés