bezár
 

art&design

2011. 06. 02.
Natura Fesztivál Majkon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A környezetbarát gyermekjátékokat és a közösen játszható elfoglaltságokat állítja középpontjába a vasárnap Majkon, a kamalduli remeteségben rendezett Natura Fesztivál.

prae.hu

A környékbeliek a kolostor udvarán nyitott termelői piacon kínálhatják otthon termett árujukat vagy a saját maguk készítette termékeket. Este Jeszenszky István ad koncertet a kolostor refektóriumában, majd az Angolparkban a miskolci dobkör tart tűzdobolást.

A kamalduli remeteséget 1733-ban kezdték el építeni, 17 cellaházat, templomot és közösségi épületet alakítottak ki. A némaságot fogadott, fehércsuhás szerzetesek cellaházaikban elmélkedtek, évente egyszer szólalhattak meg.

Majk az 1980-as évektől turisztikai látványosság: Közép-Európában azon kevés kamalduli remeteségek egyike, amelyeknek épülete és környezete eredeti formájában maradt fenn. Értékét növeli a közeli tó és malom, illetve az a tény, hogy megőrizte elzártságát a szomszédos várostól és közúttól.

A műemlékegyüttest közel 800 millió forintos költséggel újítják fel. A főépület rekonstrukciója után patikamúzeumot alakítanak ki, a vadászteremben kiállítással idézik fel a Dunántúlnak ezt a részét felvirágoztató Esterházyak munkásságát, legfelül pedig szárítópadlást rendeznek be.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés